Με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, συνεχή χιονόπτωση και ισχυρό παγετό ξημέρωσε η σημερινή ημέρα στον Δήμο Αριστοτέλη, μετά από μια πραγματικά «λευκή νύχτα» στη βόρεια Χαλκιδική. Νωρίς το πρωί το θερμόμετρο στην Αρναία και στον Πολύγυρο έδειχνε -5.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, μηχανήματα της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Αριστοτέλη βρίσκονταν επί ποδός, επιχειρώντας στο ορεινό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, με στόχο τη διατήρηση της κυκλοφορίας και τον περιορισμό των προβλημάτων από τον παγετό που έκανε έντονα την εμφάνισή του.
Στους δρόμους βρέθηκε από νωρίς και η Κατερίνα Ζωγράφου, η οποία επιθεώρησε από κοντά τα εκχιονιστικά μηχανήματα και τις παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται σε κρίσιμα σημεία του δικτύου, σε μια προσπάθεια να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί και ασφαλείς.

Το χιόνι και οι χαμηλές θερμοκρασίες δημιούργησαν συνθήκες ολικού παγετού σε πολλά σημεία, ιδιαίτερα στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της βόρειας Χαλκιδικής, με τις αρχές να απευθύνουν έκκληση για αυξημένη προσοχή τις πρωινές ώρες σε όλες τις μετακινήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι, με απόφαση του Δήμου Αριστοτέλη, τα σχολεία όλων των βαθμίδων παραμένουν κλειστά σήμερα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, λόγω της κατάστασης στο οδικό δίκτυο και του έντονου παγετού.
Οι οδηγοί καλούνται να κινούνται με ιδιαίτερη προσοχή, να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να είναι προετοιμασμένοι για ολισθηρό οδόστρωμα σε όλο το επαρχιακό δίκτυο της βόρειας Χαλκιδικής, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν και τις επόμενες ώρες.









