Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Συνελήφθη ημεδαπός για φωτιά σε αγροτική περιοχή στη Γαλάτιστα

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού προχώρησε χθες Σάββατο (16/8) η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πολυγύρου, σε σχέση με φωτιά σε χαμηλή βλάστηση που ξέσπασε στην περιοχή Γαλάτιστας του Δήμου Πολυγύρου στη Χαλκιδική.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 16:00 το μεσημέρι και κινητοποίησε άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις.

Χάρη στην άμεση και οργανωμένη κινητοποίηση, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο προτού επεκταθεί και προκαλέσει σοβαρότερες ζημιές στην αγροτική έκταση.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, ο συλληφθείς αντιμετωπίζει κατηγορίες για πρόκληση πυρκαγιάς κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων.

Οι αρμόδιες αρχές υπενθυμίζουν τη σημασία της αυστηρής τήρησης των μέτρων πρόληψης πυρκαγιών, ειδικά σε περιοχές με υψηλό κίνδυνο εξάπλωσης της φωτιάς.

Τον Νίκο Καββαδία, 50 χρόνια μετά τον θάνατό του, τιμούν το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και ο Δήμος Πολυγύρου με τη μουσικοποιητική παράσταση «Τραγουδάμε Καββαδία – 50 χρόνια μετά…».  Η παράσταση θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου, στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Πολυγύρου.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, χωρίς κρατήσεις.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.