Ο κύκλος ευθυνών που άνοιξε με την τραγωδία στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής φαίνεται να κλείνει σε θεσμικό επίπεδο για τη δήμαρχο Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά. Η ίδια είχε κηρυχθεί πειθαρχικά έκπτωτη, ωστόσο είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καταθέτοντας ταυτόχρονα και αίτηση αναστολής της απόφασης μέχρι την τελεσιδικία.
Σήμερα, όμως, εκδόθηκε η απόφαση του ΣτΕ, η οποία απορρίπτει το αίτημα αναστολής, γεγονός που σημαίνει ότι η Αναστασία Χαλκιά είναι πλέον οριστικά έκπτωτη από τη θέση της δημάρχου και θα πρέπει να παραδώσει τα καθήκοντά της και να αντικατασταθεί.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, με τον πατέρα του αδικοχαμένου Γιάννη Καμπαϊλή, Γιώργο να προχωρά σε συγκλονιστικές δηλώσεις στο GRTimes:
«Ήρθε ο καιρός οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης να πηγαίνουν στο σπίτι τους όταν φέρνουν τους πολίτες σε κίνδυνο. Είναι μια απόφαση καταπέλτης. Με τα δικά μας δεδομένα, η Χαλκιά είναι δολοφόνος. Αυτό αποτυπώνεται για δεύτερη φορά μετά το πρώτο πειθαρχικό, τώρα και με το ΣτΕ. Ανοίγει ο δρόμος για δίωξη ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή, γιατί πριν χαθεί το παιδί μας, είχαν σκοτωθεί άλλα δύο άτομα στον ίδιο δήμο», ανέφερε μεταξύ άλλων.