Με σύμμαχο τον καλό καιρό, γεύσεις που ξύπνησαν τις αισθήσεις και χαμόγελα παντού, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Ιουνίου στην Παραλία Ιερισσού το 5ο Taste Halkidiki Festival, που διοργάνωσε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Επιμελητήριο Χαλκιδικής.
Από νωρίς το απόγευμα, η παραλιακή ζώνη πλημμύρισε από κόσμο, με κατοίκους, επισκέπτες και τουρίστες να κατακλύζουν τα περίπτερα των παραγωγών και να δοκιμάζουν τις αυθεντικές γεύσεις του τόπου. Παραγωγοί από όλη τη Χαλκιδική παρουσίασαν τα προϊόντα τους: εκλεκτές ελιές, εξαιρετικό ελαιόλαδο, αρωματικό μέλι και βότανα, τυριά, ποιοτικά κρασιά και χειροποίητα αρτοποιήματα.
Το φεστιβάλ απέκτησε γρήγορα ατμόσφαιρα γιορτής. Έμπειροι σεφ μαγείρεψαν μπροστά στο κοινό τοπικές λιχουδιές, προσφέροντας μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες σε όλους τους επισκέπτες. Παράλληλα, δύο masterclasses έφεραν στο προσκήνιο τους κρυμμένους γαστρονομικούς θησαυρούς της Χαλκιδικής.
Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από τον Κωστή Ζαφειράκη, ο οποίος με το χαρακτηριστικό του στυλ κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς.
Το φετινό φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, σε συνεργασία με τον Δήμο Αριστοτέλη και το KOUZINA, ενώ την οργανωτική επιμέλεια είχε η εταιρεία Chef Stories.
Η εκδήλωση ήταν ανοιχτή στο κοινό και αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της περιοχής, αλλά και για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών παραγωγών.
Το ραντεβού για το επόμενο #TasteHalkidiki Festival ανανεώθηκε με τον ίδιο ενθουσιασμό!