Παρασκευή, 09 Μαϊος 2025

Ε Επικαιρότητα

Sani Gourmet 2025: Η Χαλκιδική αναδεικνύεται και φέτος σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό

Το καλοκαίρι του 2025, το Sani Gourmet -ένας θεσμός που έχει κερδίσει την καρδιά των fine dining lovers- επιστρέφει για να γεμίσει τις καλοκαιρινές ημέρες μας με αρώματα, ιστορίες και γεύσεις από κάθε γωνιά του κόσμου.

Από τις 11 Ιουλίου μέχρι τις 22 Αυγούστου, πέντε κορυφαίοι σεφ, πέντε διαφορετικές φιλοσοφίες, πέντε προσωπικές ματιές στον τρόπο που μπορεί να απογειωθεί μια γεύση, ενώνουν τις δυνάμεις τους αποκλειστικά για το Sani Resort. Ο Yannick Alléno, ο Gaggan Anand, ο Virgilio Martínez, ο Daniel Boulud και η Emma Bengtsson -ονόματα που έχουν χαράξει τη δική τους πορεία στη διεθνή γαστρονομική σκηνή- θα δημιουργήσουν πέντε ξεχωριστά μενού, αντλώντας έμπνευση από τις πατρίδες τους: από τη Γαλλία και την Ινδία, μέχρι το Περού, τη Νέα Υόρκη και τη Σκανδιναβία.

Κάθε πιάτο, μια ιστορία. Κάθε υλικό, μια κορυφαία επιλογή!

Το Sani Resort, πιστό στις αρχές της ποιότητας και της βιωσιμότητας, συνεργάζεται με local παραγωγούς, τιμώντας τον τόπο που το φιλοξενεί και ενισχύοντας την έννοια του αυθεντικού. Τα μενού θα συνοδεύονται από προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες κρασιών και αποτελούν έναν διάλογο ανάμεσα στους ελληνικούς και τους διεθνείς αμπελώνες.

Κάνοντάς μας να δούμε τη γαστρονομία όχι μόνο ως γεύση, αλλά και ως πολιτισμό, δημιουργία και ανακάλυψη, το κορυφαίο gastro festival υπόσχεται γι' άλλη μια χρονιά μια μοναδική εμπειρία που ξεσηκώνει όλες τις αισθήσεις. Και το γαστρονομικό ταξίδι ξεκινά!

11 Ιουλίου 2025

Y
A
N
N
I
C
K
 A
L
L
É
N
O

Ο Yannick Alléno είναι ένας γίγαντας της γαλλικής κουζίνας με 17 αστέρια Michelin στο όνομά του. Γνωστός για την επαναστατική του προσέγγιση στις σάλτσες και την εξαγωγή των γεύσεων, συνδυάζει την παράδοση με πρωτοποριακές τεχνικές. Από το Παρίσι μέχρι το Courchevel, τα εστιατόριά του είναι συνώνυμα με την κομψότητα και την καινοτομία. Τα πιάτα που φέρουν την υπογραφή του, όπως καραβίδα με κρέμα μαύρης τρούφας ή μιλφέιγ βοδινού Wagyu, αντανακλούν την επιστημονική του ακρίβεια και τη συναισθηματική του εξιστόρηση. Ένας αληθινός οραματιστής που έχει αναδιαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο βιώνεται η υψηλή γαστρονομία.​ 

Ο σεφ Yannick Alléno θα παρουσιάσει ένα εκπληκτικό μενού γευσιγνωσίας στο Elia Restaurant στις 11 Ιουλίου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Sani Gourmet 2025.​

Yannick  Alléno 
 

25 Ιουλίου 2025

G
A
G
G
A
N
 A
N
A
N
D

Από τις μέρες που ήταν ντράμερ σε ροκ συγκροτήματα στην Καλκούτα μέχρι να βρεθεί στα ηνία των πιο φημισμένων εστιατορίων της Ασίας, ο Gaggan Anand χάραξε μια μοναδικά τολμηρή πορεία στον κόσμο της μαγειρικής. Έχοντας ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του στο El Bulli και καθοδηγούμενος από την επιθυμία του να ανατρέψει τη γαστρονομική σκηνή της Μπαγκόκ, άνοιξε το Gaggan το 2010—αργότερα απέσπασε πέντε φορές τον τίτλο του καλύτερου σεφ της Ασίας. Τα μενού του που είναι εκρηκτικά, επαναστατικά και άκρως προσωπικά, συχνά βρίσκουν έκφραση μόνο μέσω των emojis. Οι θαμώνες παρακολουθούν μία παράσταση γεύσεων, χιούμορ και μουσικής, με πιάτα όπως το «Lick It Up», τo «σφαιροποιημένο» γιαούρτι και το καψαλισμένο ψάρι σε μπανανόφυλλο. Ενώ είναι Ινδός στην ψυχή έχει δεχτεί επιρροές από όλον τον κόσμο, γεγονός που κάνει την κουζίνα του Anand να αψηφά τις συμβάσεις και να προκαλεί έκπληξη.​

Ο σεφ Gaggan Anand θα δημιουργήσει ένα αξέχαστο συμπόσιο στο Elia Restaurant στις 25 Ιουλίου για το Sani Gourmet της φετινής χρονιάς.

Gaggan Anand
 

01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2025

V
I
R
G
I
L
I
O
  M
A
R
T
Í
N
E
Z

Ο Virgilio Martínez έχει φέρει επανάσταση στη περουβιανή κουζίνα, συνδέοντας τη γαστρονομία με τον πολιτισμό και την έρευνα. Στο Central - το οποίο αναδείχθηκε ως το Καλύτερο Εστιατόριο στον Κόσμο το 2023 - κάθε πιάτο αποτυπώνει ένα συγκεκριμένο οικοσύστημα, από το επίπεδο της θάλασσας μέχρι τις Άνδεις. Ως συνιδρυτής του Mater, ο Martínez συνδυάζει την έρευνα με την αφήγηση, μετατρέποντας τα εγγενή υλικά σε γευστικά ταξίδια. Το έργο του, τολμηρό, καθηλωτικό και βαθιά ριζωμένο στον τόπο, αποτίει φόρο τιμής στη γη και τους ανθρώπους της.

Στο πλαίσιο του Sani Gourmet 2025, ο σεφ Virgilio Martínez θα παρουσιάσει ένα αποκλειστικό δείπνο στο εστιατόριο Elia, την 1η Αυγούστου, εξερευνώντας τις γαστρονομικές τοπιογραφίες του Περού.

Virgilio Martínez

08 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2025

D
A
N
I
E
L
 B
O
U
L
U
D

Ένα σύγχρονο είδωλο της γαλλικής γαστρονομίας, ο Daniel Boulud, ξεκίνησε από τη Λυόν και απέκτησε παγκόσμια αναγνώριση με το εμβληματικό του εστιατόριο Daniel στη Νέα Υόρκη. Η κομψή, εποχιακή του κουζίνα συνδυάζει τις γαλλικές ρίζες με την παγκόσμια επιρροή, κερδίζοντας πολλά αστέρια Michelin και βραβεία James Beard. Το εκλεπτυσμένο άγγιγμα του Boulud και η ζεστή φιλοξενία του τον έχουν καταστήσει θρύλο, είτε πρόκειται για δημιουργίες όπως η τερίνα φραγκόκοτας είτε για το ταρτάρ καραβίδας με καλαμπόκι και χαβιάρι. Με εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, παραμένει αφοσιωμένος στην αριστεία, την καθοδήγηση και τη διαχρονική χαρά του καλού φαγητού.

Το Elia Restaurant θα υποδεχτεί τον σεφ Daniel Boulud στις 8 Αυγούστου για μία ξεχωριστή γαστρονομική Sani Gourmet βραδιά στην οποία θα παρουσιάσει τη φημισμένη γαλλική κουζίνα του.​

Daniel Boulud

22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2025

E
M
M
B
E
N
G
T
S
S
O
N

Η Emma Bengtsson είναι η πρώτη Σουηδή γυναίκα σεφ και η δεύτερη γυναίκα στις ΗΠΑ που έχει κερδίσει δύο αστέρια Michelin. Ως Executive Chef στο Aquavit της Νέας Υόρκης, την σκανδιναβική εκλεκτή κουζίνα, συνδυάζοντας την παράδοση με τη σύγχρονη ακρίβεια. Ξεκίνησε ως ζαχαροπλάστρια και τα απολαυστικά της πιάτα, όπως ο μπακαλιάρος της Βόρειας Θάλασσας με μύδια αχνιστά ή το εμβληματικό της γλυκό “Arctic​ Nest”, αναδεικνύουν το εκλεπτυσμένο αλλά και εκφραστικό της στιλ. Αφοσιωμένη πλήρως στην αειφορία, την απλότητα και την παράδοση, η Bengtsson είναι υπέρμαχος της συμπερίληψης και της φαντασίας στην κουζίνα.

Στο πλαίσιο του φετινού Sani Gourmet, το Elia Restaurant θα διοργανώσει μία ξεχωριστή γαστρονομική βραδιά με την Emma Bengtsson στις 22 Αυγούστου.​

Emma Bengtsson
 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα