Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Πιο κοντά στην επένδυση ύψους 80 εκ.ευρω στο Ξενία Παλιουρίου

Ένα βήμα πιο κοντά στην εκκίνηση υλοποίησης του έργου έρχεται η επένδυση ύψους 80 εκ.ευρω που σχεδιάζει η “Premium Development”, συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, στο Παλιούρι της Χαλκιδικής, για τη δημιουργία ενός πολυτελούς health resort με την έγκριση της αρχιτεκτονικής προμελέτης και προκαταρκτικής στατικής μελέτης προδιαγραφών και κατευθύνσεων για την επισκευή και ανακαίνιση του χαρακτηρισμένου ως μνημείου, συγκροτήματος του μοτέλ «Ξενία» στο Παλιούρι Χαλκιδικής, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια  με την υπογραφή της αρμοδίας υπουργού κ. Λυδίας Κονιόρδου. Η εγκριση περιλάμβανε τους παρακάτω όρους:

 

α. Να υποβληθεί νέο Τοπογραφικό Διάγραμμα στο οποίο να εμφανίζονται μόνο τα κτήρια του Συγκροτήματος μοτέλ «Ξενία».

β. Να υποβληθεί σε επόμενη φάση οριστική αρχιτεκτονική, στατική και Η/Μ μελέτη με τα απαραίτητα στοιχεία τεκμηρίωσης, παθολογίας και προτάσεις επεμβάσεων στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ για την κατά νόμο γνωμοδότηση του ΚΣΝΜ, στις οποίες να διατηρείται ο λιτός και απέριτος χαρακτήρας και η μορφολογία του συγκροτήματος, στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

γ. Να επανεξεταστεί η θέση και το σχήμα των κολυμβητικών δεξαμενών, εφόσον επιτρέπεται η κατασκευή τους από πλευράς ισχυουσών διατάξεων.

δ. Να διερευνηθεί η διαμόρφωση των κιγκλιδωμάτων σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση των γυάλινων επιφανειών.

ε. Οι προτάσεις χωροθέτησης των νέων κατασκευών πλησίον του συγκροτήματος μοτέλ «Ξενία», που εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχεδιασμό για την περιοχή, θα εξεταστούν όταν θα υποβληθούν, σε δεύτερη φάση.

 

Στις αρχές του χρόνου είχε εγκριθεί η μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας για την έκταση των 322 στρεμμάτων (περιλαμβάνονται χαρακτηρισμένες δασικές εκτάσεις 140 στρεμμάτων που φυσικά θα διατηρηθούν) που θα αξιοποιήσει η εταιρεία του ομογενή επιχειρηματία. Να θυμίσουμε ότι το ακίνητο παραχωρήθηκε για 99 χρόνια, στο πλαίσιο διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, και σ΄αυτό εντάσσονται οι εκτάσεις του ξενοδοχείου Ξενία και του κάμπινγκ στην περιοχή του Νότιου Παλιουρίου. Ο ομογενής επιχειρηματίας το απέκτησε το 2014, μέσω διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, καταβάλλοντας 14 εκατ. ευρώ.

 

Η έγκριση δόθηκε στο πλαίσιο του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης του ακινήτου που προβλέπει χρήσεις γης για τη δημιουργία τουριστικών εγκαταστάσεων, ειδικών τουριστικών υποδομών, κατοικίας, εμπορικών καταστημάτων, καταστημάτων παροχής υπηρεσιών, αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων, εστίασης, αναψυκτηρίων, κέντρων διασκέδασης και αναψυχής κ.α.

 

Τα ακόλουθα βήματα ήταν η έγκριση Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου (που τέθηκεσε δημόσια διαβούλευση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας), η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τη Χωροθέτηση του έργου, η έκδοση Π.Δ. μετά από Κοινή Πρόταση Υπουργών και απόφαση ΚΑΣ λόγω ύπαρξης αρχαιολογικού χώρου (που συνεδρίασε για το θέμα στις 16/3 και γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά) και τελικά να φθάσουμε στο τελικό στάδιο της έκδοσης οικοδομικών αδειών.

 

Πολύ πιθανόν μετά τις περαιτέρω διαδικασίες το έργο να ξεκινήσει εντός του έτους.

Πηγή: parallaximag.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα