Εγκρίθηκε και θα χρηματοδοτηθεί μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας η κατασκευή 21 σχολείων στους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας. Στη Χαλκιδική θα κατασκευαστούν 6 σχολεία, ένα στο Δήμο Αριστοτέλη και πέντε στο Δήμο Ν. Προποντίδας.
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη χρηματοδοτική παρέμβαση, για τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ στην Κεντρική Μακεδονία όσον αφορά τη σχολική στέγη και την κατασκευή νέων σχολείων. Μέσα από το νέο ΕΣΠΑ κατευθύνουμε πόρους άνω των 75 εκατ. ευρώ για την κατασκευή καινούριων σχολικών συγκροτημάτων, που θα πληρούν τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, διασφαλίζοντας ένα πρότυπο εκπαιδευτικό περιβάλλον για τα παιδιά μας, τους εκπαιδευτικούς και συνολικά για τη σχολική κοινότητα», ανέφερε η Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αηδονά.
Τα νέα σχολεία στη Χαλκιδική που χρηματοδοτούνται μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:
ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
1. Ολική Ανακαίνιση Εκπαιδευτηρίου Επαγγελματικού Λυκείου Αρναίας.
Το έργο αφορά στη στατική ενίσχυση του κτιρίου, δυναμικότητας 270 μαθητών, ώστε να καταστεί κατάλληλο προς χρήση, αλλά και στην ενεργειακή αναβάθμισή του. Ακόμη, προβλέπονται εργασίες προσβασιμότητας στον εσωτερικό και στον περιβάλλοντα χώρο.
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ
1. Κατασκευή Γενικού Λυκείου Νέων Μουδανιών
Το έργο αφορά στην κατασκευή ενός νέου σχολικού κτιρίου για το Γενικό Λύκειο Νέων Μουδανιών σε οικόπεδο 5.593,88 τ.μ. Το νέο διδακτήριο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια, χώρους διοίκησης (γραφεία καθηγητών, ιατρείο κλπ.), κοινωνικούς χώρους (βιβλιοθήκη, κυλικείο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων) και χώρους άθλησης (γυμναστήριο, υπαίθρια γήπεδα βόλεϊ και μπάσκετ).
2. Ανέγερση 2ου Νηπιαγωγείου Νέας Τρίγλιας
Το έργο αφορά στην ανέγερση του 2ου Νηπιαγωγείου σε αγροτεμάχιο της Νέας Τρίγλιας. Πρόκειται για ένα ολοήμερο Νηπιαγωγείο, το οποίο θα διαθέτει δύο αίθουσες εργασίας, αίθουσα ανάπαυσης, χώρο τραπεζαρίας με κουζίνα, γραφείο νηπιαγωγών και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Το κτίριο θα είναι ισόγειο και όλες οι λειτουργίες του θα αναπτύσσονται σε ένα ενιαίο επίπεδο.
3. Κατασκευή 1ου Νηπιαγωγείου Σημάντρων
Το έργο αφορά στην κατασκευή του 1ου Νηπιαγωγείου Σημάντρων. Το κτίριο θα είναι ισόγειο και θα στεγάζει δύο αίθουσες εργασίας, αίθουσα ανάπαυσης, χώρο τραπεζαρίας και κουζίνας, γραφείο νηπιαγωγών, μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κ.ά
4. Κατασκευή 2ου Νηπιαγωγείου Νέας Καλλικράτειας
Το έργο αφορά στην κατασκευή του 2ου Νηπιαγωγείου σε οικόπεδο της Νέας Καλλικράτειας. Το κτίριο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δύο αίθουσες εργασίας, αίθουσα ανάπαυσης, τραπεζαρία με κουζίνα, γραφείο νηπιαγωγών και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.
5. Κατασκευή Νηπιαγωγείου Νέων Συλλάτων
Το έργο αφορά στην ανέγερση του νέου Νηπιαγωγείου Νέων Συλλάτων, το οποίο θα είναι δυναμικότητας 20 νηπίων και θα διαθέτει μεταξύ άλλων αίθουσα διδασκαλίας/εργασίας, αίθουσα ανάπαυσης, γραφείο διοίκησης και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Το κτίριο θα είναι ισόγειο.