Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Παρέμβαση Απ. Πάνα για τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στη Χαλκιδική

Κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Παιδείας κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας, ζητώντας την άμεση στελέχωση των Σχολικών Μονάδων της Χαλκιδικής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που παρουσιάζουν ελλείψεις.

Στην παρέμβασή του ο κ. Πάνας αναφέρει, πως η νέα σχολική χρονιά δυστυχώς ξεκινά με πολλά εκπαιδευτικά κενά στην Π.Ε. Χαλκιδικής, με συγχωνεύσεις τμημάτων των 25-28 παιδιών και ελλείψεις στην παράλληλη στήριξη, που συνθέτουν ένα πρωτόγνωρο σκηνικό.

Τα εν λόγω κενά είναι κενά σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων αλλά και σε βοηθητικό προσωπικό, σε αρκετές περιοχές της Χαλκιδικής σχολικές μονάδες και των δύο βαθμίδων Σάρτης, Συκιάς, Ν. Μαρμαρά, Πολυχρόνου και αλλού, με τους Συλλόγους Γονέων να αντιδρούν έντονα και να ζητούν δικαίως πλήρως στελεχωμένα Σχολεία και Ολοήμερα Σχολεία για τα παιδιά τους.

Ο βουλευτής επίσης σημειώνει, πως έχουν δηλωθεί έγκαιρα τα κενά αυτά από τους κατά τόπους Διευθυντές Εκπαίδευσης, αποκαλύπτουν όμως την τραγική υποστελέχωση των σχολείων αλλά και την επιτακτική ανάγκη, να χαρακτηριστεί η Χαλκιδική ως περιοχή ειδικών συνθηκών λόγω της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας και του κακού οδικού δικτύου καθώς επιπλέον δεν επιλέγεται, για τους λόγους αυτούς από τους εκπαιδευτικούς.

Ο κ. Πάνας σχολιάζει: «Η αναστάτωση που έχει προκληθεί είναι μεγάλη, δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στα σχολεία της Χαλκιδικής και στερεί από τις μαθήτριες και τους μαθητές μας, μια ομαλή και ποιοτική σχολική πραγματικότητα, με πολλές συνέπειες στην μορφωτική και ψυχοκοινωνική τους εξέλιξη. Για τους λόγους αυτούς κατέθεσα την παρούσα παρέμβαση προς τον αρμόδιο Υπουργό, ζητώντας να καλυφθούν το συντομότερο δυνατόν τα κενά στις Σχολικές Μονάδες της Χαλκιδικής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και να αποφευχθούν οι συγχωνεύσεις με την πρόσληψη περισσότερου εκπαιδευτικού προσωπικού. Σε συνεχή επικοινωνία και με τους εκπαιδευτικούς φορείς και Συλλόγους του τόπου, ώστε να συνδράμω στις συλλογικές προσπάθειες για εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μας μονάδων».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα