Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Γρηγόρης Τάσιος στο 1ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τουρισμού

Ανακαλύπτοντας τη διαφορετικότητα και τη μοναδική ομορφιά του Πηλίου, του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας, Γερμανοί tour operators γνώρισαν τη δυναμικότητα των τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής στο 1ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τουρισμού, που διοργανώθηκε από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

«Η Θεσσαλία μπορεί να αποτελέσει ένα πρότυπο μοντέλο τουριστικού προορισμού, προσφέροντας ένα πλούσιο τουριστικό προϊόν με μια διαφορετικότητα. Η επέκταση του πτητικού έργου στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου μπορεί να φέρει και μαζικότητα και να υπάρχει και όφελος για την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας», τονίζει από τη μεριά του ο Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού-Πολιτισμού του Ελληνογερμανικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Ελλάδος. Η κατάσταση στον επιχειρηματικό κόσμο του τουρισμού είναι σίγουρα μουδιασμένη λόγω του πλήγματος του Daniel.

Για τον ίδιο, μεγάλο στοίχημα είναι η τιμολογιακή πολιτική, ώστε να γίνει ελκυστικός ο προορισμός. Το πρόβλημα εξάλλου της μη αποπληρωμής των οφειλών από Γερμανούς tour operators, που εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είναι πια παρελθόν. «Το κόστος λειτουργίας στον τουρισμό είναι δυσβάσταχτο στην Ελλάδα. Μια ισορροπία "τρόμου»" στο να μπορέσεις να είσαι ανταγωνιστικός και να κοστολογήσεις την παροχή σου, που δημιουργεί και συμπεριφορές υπερβολικής τιμολόγησης, που ευτυχώς η αγορά τις αυτορρυθμίζει», τονίζει μιλώντας στην Deutsche Welle ο κ. Τάσιος.

Για τον ίδιο χρειάζεται και αλλαγή της ελληνικής κουλτούρας, που έχει πολύ συγκεκριμένες ημερομηνίες διακοπών τον χρόνο, γεγονός που δεν βοηθά στη μείωση των τιμών. «Άλλες εθνικότητες κάνουν διακοπές και σε άλλες εποχές στην Ελλάδα, τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο. Θα πρέπει να υπάρξει μια αλλαγή του μοντέλου στις σχολικές διακοπές, των αδειών του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Ή για παράδειγμα οι συνταξιούχοι δικαιούχοι κοινωνικού τουρισμού να μην πηγαίνουν στην υψηλή περίοδο. Έτσι θα μπορέσουν να αντιμετωπιστούν φαινόμενα υπερπληθυσμού ή υπερτουρισμού και να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο», επισημαίνει.

Οι Γερμανοί tour operators γνώρισαν τις ομορφιές της περιοχής πηγαίνοντας βόλτα με το τρενάκι του Πηλίου στις Μηλιές και μετά στη Βυζίτσα για παραδοσιακό φαγητό και εν συνεχεία κρουαζιέρα στον Παγασητικό με μια παραδοσιακή σκούνα, με στάσεις στην πολυφωτογραφημένη Τζάστενη και στην Νταμούχαρη, όπου γυρίστηκε η ταινία Mamma Mia, γεμίζοντας με εικόνες και γεύσεις και κάνοντας μπάνιο ακόμα και με συννεφιά.

πηγη: dw.com


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα