Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ «αθωώνει» τη Δήμαρχο Κασσάνδρας

Σε «αθώωση» της Δημάρχου Κασσάνδρας Α. Χαλκιά, η οποία ήταν από τους ένθερμους υποστηρικτές του στις εκλογές της ΚΕΔΕ, για τον τραγικό θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ, προχώρησε σήμερα από του βήματος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, Λ. Κυρίζογλου. Μάλιστα, επιτέθηκε στους δημοσιογράφους που, όπως είπε προχώρησαν σε «τηλεοπτική δίκη με τους κατάλληλους στα ΜΜΕ εισαγγελείς, συνθέσεις Δικαστηρίων, δημοσιογράφους μιλάω, που δίκασαν και καταδίκασαν τη Δήμαρχο Κασσάνδρας Χαλκιδικής».

Κατά τον κ. Κυρίζογλου, «ναι, μεγάλη είναι η θλίψη μας για το δυστύχημα που έγινε και γιατί χάθηκε μια ζωή νέου ανθρώπου, αλλά για ένα λούνα παρκ το οποίο:

-Ήταν σε ιδιωτικό οικόπεδο

-Δεν κατέθεσε αίτηση ο άλλος για να βγάλει άδεια λειτουργίας

-Έκλεβε ρεύμα, δεν είχε δηλαδή και τη βεβαίωση της πολεοδομίας

-Που έκανε τον έλεγχο η Αστυνομία και στην παράβαση την οποία βεβαίωσε -μη κατάθεση αίτησης για έκδοση αδείας -προβλέπεται από την ΚΥΑ όχι η διακοπή λειτουργίας αλλά η επιβολή προστίμου. Ούτε είναι στα καθήκοντα της Αστυνομίας ούτε έχει τη σχετική τεχνική γνώση να ελέγξει αν είναι τεχνικά εντάξει ένα λούνα πάρκ. Αλλά και η Αστυνομία ορθά έπραξε βεβαιώνοντας αυτό: «Οότι δεν είχε καταθέσει αίτηση για έκδοση αδείας λειτουργίας. Το λέω αυτό όχι γιατί τέθηκε σε αργία η συνάδελφος αλλά γιατί γίνεται μια προκαταρκτική έρευνα. Το 95% των περιπτώσεων που τίθενται συνάδελφοι σε αργία με μόνη την παραπομπή, όταν γίνονται οι δίκες αθωώνονται. Και μόνο αν πληρώσουν θα γίνει μια καταχώρηση στα ΜΜΕ ή αν κάποιοι», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Πρόταση να αλλάξει το άρθρο

Η αναφορά του κ. Κυρίζογλου στην Δήμαρχο, έγινε με αφορμή το αίτημα της ΚΕΔΕ που κατατέθηκε στην πρόσφατη συνάντηση με τον πρωθυπουργό να αλλάξει το άρθρο 236 Α παρ. 1 εδάφιο Β του Ν. 3852/2010 (σ.σ. «Καλλικράτης») που προβλέπει ότι για ορισμένα αδικήματα χωρίς καταδικαστική απόφαση με μόνη την παραπομπή τίθεται ο αιρετός σε αργία».

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητάμε να αλλάξει αυτή η διάταξη «για αδικήματα που αφορούν την εκτέλεση των καθηκόντων του ως αιρετού και μόνο για αυτά. Μπήκε η προβληματική και στον ίδιο τον πρωθυπουργό και τον κ. Λιβάνιο προκειμένου σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης να το δούνε στον κώδικα», τόνισε.

Κώστας Παπαγιάννης: Θλιβερή η παρέμβαση Κυρίζογλου

Η τοποθέτηση αυτή του Δημάρχου της ΚΕΔΕ προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις, μεταξύ των οποίων και του επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δ. Κασσάνδρας, Κώστα Παπαγιάννη (σ.σ. είχε επικρατήσει την Α’ Κυριακή των εκλογών), ο οποίος έγραψε:


"Για να τεθεί ένας δήμαρχος σε αργία, ζήτησε από τον πρωθυπουργό,να υπάρχει πρωτόδικη καταδίκη. Δεν το ζήτησε αυτό όμως, όταν εδώ και χρόνια τόσοι και τόσοι αιρετοί πάνε στο πειθαρχικό. Δεν το ζήτησε πριν μερικούς μήνες που η Χαλκιά, έστειλε δύο πρώην δημάρχους και τρεις πρώην αντιδημάρχους, εν ενεργεία δημοτικό σύμβουλο στο πειθαρχικό,για να τεθούν σε αργία. Που ήταν ο Κυρίζογλου τότε. Τώρα ήρθε η ευαισθησία; ΘΛΙΒΕΡΟ.

Δηλαδή μας είπε, εάν κάποιος είναι καταχραστής και διώκεται,να παραμείνει δύο τρία χρόνια στη θέση του, μέχρι να γίνει το πρώτο δικαστήριο και ας συνεχίζει να κλέβει. Όλοι οι αιρετοί, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, νομοθετικά και πειθαρχικά, αντιμετωπίζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι.Μας λέει δηλαδή ο Κυρίζογλου, τον κλέφτη, το δολοφόνο, σε όποιο επίπεδο και υπηρεσία, μέχρι να δικαστεί πρωτόδικα, να τον αφήνουμε στη θέση του.Ξέχασε ότι η πειθαρχική δίκη, είναι διαδικασία ανεξάρτητη από την ποινικη.

Φυσικά το ποινικό αποτέλεσμα και λαμβάνεται υπόψη στην πειθαρχική δίκη. Ζήτησε να αλλάξει τώρα ο νόμος, για να σωθεί πειθαρχικά, η φιλενάδα. Να παραμείνει στη θέση της και βλέπουμε. Μίλησε για αποφάσεις σε τηλεδικες, και ο ίδιος έβγαλε αθωοτική απόφαση,πριν τη δικαιοσύνη.Ελπίζω ο Μητσοτάκης να μην πέσει σ αυτό το ολίσθημα. Ως αρχηγός υποστηρίζω την αξιοπρέπεια του τόπου μου και θεωρώ ότι μόνο η δικαιοσύνη θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους.Δεν καταδικάζω κανένα, αλλά και δεν αποδέχομαι οποιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης. ΔΗΛΩΝΩ ΔΗΜΟΣΙΑ.

Την ερχόμενη εβδομάδα,ως μέλος της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, καταθέτω μηνυτήρια αναφορά,ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Χαλκιδικής, διότι δεν ενημερώθηκα,και δεν κλήθηκα σε συνεδρίαση,να αποφασίσω για τη σφράγιση του ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ, αλλά και άλλων συναφών θεμάτων,που δεν ενημερώθηκα.Καλώ τις υγιείς δυνάμεις του δήμου,να συστρατευθούν σ αυτή την προσπάθεια."

Με πληροφορίες aftodioikisi.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα