Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Έκλεισε το Ειρηνοδικείο Κασσάνδρας

Τη Δευτέρα έπεσαν τίτλοι τέλους και για το Ειρηνοδικείο Κασσάνδρας στο πλαίσιο του νέου δικαστικού χάρτη που αποφάσισε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Έτσι καταργείται ο θεσμός του Ειρηνοδικείου και κλείνουν τα Ειρηνοδικεία της Αρναίας και της Κασσάνδρας, ενώ το Ειρηνοδικείο των Νέων Μουδανιών υποβιβάζεται σε περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Χαλκιδικής.

Η κατάργηση του θεσμού του Ειρηνοδικείου λένε κάτοικοι και δικηγόροι θα δημιουργήσει συνθήκες πιο δυσχερούς πρόσβασης του πολίτη στη δικαιοσύνη, ακόμα και για τις πιο απλές υποθέσεις.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Κασσάνδρας "Ισχυρή Κασσάνδρα", Κώστας Παπαγιάννης ανέφερε:

"Το Ειρηνοδικείο λειτουργούσε πό την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Από τότε που δεν υπήρχαν Ν.Μουδανιά. Στο σχέδιο νόμου, όπως δημοσιεύσαμε το Ειρηνοδικείο Κασσάνδρας, παρέμενε στη θέση του όμως, αστοχίες και λάθη στη διαχείριση του θέματος από τη δημοτική αρχή, επέτρεψε στους αντικασσανδρινούς παλαιοστελεχάρχες να καταργήσουν της Κασσάνδρας για όφελος άλλης περιοχής. Τι άλλο θα πάθουμε.Κατήφορος χωρίς σταματημό. ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ, είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ".

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Κασσάνδρας "Η Κασσάνδρα μπροστά", Μαρία Παπαδημητρίου σχολίασε:

"Ακόμη μια μεγάλη απώλεια για τον τόπο μας και ειδικά για τη Βάλτα. Μια απώλεια που συμπαρασύρει στην παρακμή τη λειτουργία των δικηγορικών γραφείων, των συμβολαιογραφείων ακόμα και την τοπική αγορά. Μια απώλεια που δεν ήρθε ξαφνικά αλλά δεν έγινε τίποτα για να αποφευχθεί.
Προεκλογικά είχαμε παρουσιάσει τεκμηριωμένα το σχέδιο διατήρησης - ακόμα και επιστροφής - ορισμένων Δημοσίων υπηρεσιών στην Κασσάνδρα:
Την υπαγωγή του Δήμου Κασσάνδρας στο Μητρώο του Υπουργείου Εσωτερικών ως Νησιωτικού Δήμου.
Η Κασσάνδρα είναι νησί. Και αυτό αποδεικνύεται πανεύκολα. Από εκεί και πέρα είχαμε και τη δυνατότητα να καταφέρουμε και να πείσουμε την Κεντρική Διοίκηση για να διατηρηθούν οι υπηρεσίες και να ωφεληθεί ο τόπος πολλαπλώς. Η πρόταση μας αυτή θεωρήθηκε από πολλούς ως χρήσιμη, ως καινοτόμα και ρηξικέλευθη. Από κάποιους λοιδορήθηκε κατά το σύνηθες της άγονης ειρωνείας.
Όμως, βλέπαμε Μπροστά. Και μόνο όταν βλέπεις μπροστά και μπορείς να κινηθείς τολμηρά, πετυχαίνεις έναν στόχο τόσο δύσκολο.
Κάποτε η Βάλτα είχε τριφασική ανάπτυξη. Στην πορεία έπεσε στη ... μονοφασική. Τώρα μας έκλεισαν και τη λάμπα.
Λυπάμαι που διαπιστώνω και εγώ όπως και εσείς ότι η Κασσάνδρεια που ξέραμε πέρασε και πάει...και είναι ανυπεράσπιστη όχι από έξω παράγοντες αλλά από τους έσω εκλεκτούς της.
Μην ψάχνετε να βρείτε τι δεν έκαναν οι Βουλευτές μας (γιατί κατά εκεί το βλέπω να πέφτει το ανάθεμα ως εύκολους στοχους) αλλά αναρωτηθείτε τι δεν έκανε η διοίκηση του Δήμου για αυτή την υπόθεση."


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα