Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Μ.Παπαδημητρίου: Εάν δεν κάνουμε εμείς αυτό που πρέπει για να θωρακίσουμε τους θεσμούς και τις διαδικασίες θα θρηνούμε συνανθρώπους μας

Χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κασσάνδρας μετά την ενημέρωση της Δημάρχου για το τραγικό γεγονός του θανάτου του νεαρού παλικαριού σε Λούνα Πάρκ του Πευκοχωρίου μίλησε και η επικεφαλής της παράταξης "Η Κασσάνδρα Μπροστά", Μαρία Παπαδημητρίου.

"Ζήτησα τον λόγο γιατί πιστεύω πως οι πολύ σοβαρές ευθύνες που φαίνεται να προκύπτουν πρέπει ν’ αποδοθούν σε κάθε επίπεδο κι όσο ψηλά κι αν είναι καθώς αυτές οι τραγωδίες είναι ανυπέρβλητες κι εάν δεν κάνουμε εμείς αυτό που πρέπει για να θωρακίσουμε τους θεσμούς και τις διαδικασίες θα θρηνούμε συνανθρώπους μας. Μικρούς, νέους και μεγαλύτερους.
Η συνείδηση μου, μου υπαγορεύει να ασχοληθώ με κάθε πτυχή της υπόθεσης ώστε να μην αφήσουμε μια ψυχή ενός νέου παλικαριού να «ψάχνει» το «γιατί».

Η θέση μου ήταν και είναι ξεκάθαρη:
απέναντι σε κάθε "επαγγελματία" που δραστηριοποιείται εφαρμόζοντας "δικούς του νόμους......" , ο Δήμος πρέπει να είναι αμείλικτος, εφαρμόζοντας το νόμο και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Να σφραγίζει τα μαγαζιά που λειτουργούν χωρίς άδεια, όπως έκανε και κατόπιν του τραγικού συμβάντος.

Όταν ξέρεις από 9 Ιουλίου ότι ο "επαγγελματίας" δεν έχει άδεια λειτουργίας, πας εκεί και του δείχνεις ασυζητητί ποιος είναι ο Δήμος τον οποίο οφείλει να σέβεται.

Γιατί η δύναμη μας είναι ο κόσμος και αυτόν οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε.
Γιατί πιστεύω ότι έχεις δύο δρόμους για να διοικήσεις: σύμφωνα με το νόμο (που πολλές φορές σε περιορίζει και σε κάνει να μην είσαι αποτελεσματικός) ή σύμφωνα με την καρδιά. Που σημαίνει ότι ακόμη κι αν κινείσαι στα όρια της νομιμότητος κάποιες φορές το κάνεις με μόνη κυρίαρχη σκέψη κι αντίληψη την υπεράσπιση του συμφέροντος της κοινωνίας, των δημοτών.

Η κοινωνική ισορροπία είναι μια δύσκολη εξίσωση στην Κασσάνδρα, έτσι που κατάντησε με τόσους ασυνείδητους "επαγγελματίες" αλλά θέλει ψυχή και γνώση για να επικρατήσει. Και σύμφωνα με την επίσημα εκφρασμένη άποψη των αρμόδιων Φορέων του Ελληνικού Κράτους (Υπουργεία Ανάπτυξης και Εσωτερικών) οι αρμοδιότητες αδειοδότησης και ελέγχου τέτοιου είδους επιχειρήσεων ανήκουν αποκλειστικά στον οικείο Δήμο .

Υ.Γ κάποιοι θα πούνε ότι λαϊκιζω.

Κάποιοι θα πούνε ότι τα λέω εκ του ασφαλούς γιατί δεν είμαι Δήμαρχος.

Απαντώ και σ αυτό: το 2016 ήμουν και τότε δημοτική σύμβουλος και κάναμε κατά παράβαση ένα τεχνικό έργο σε ένα χωριό που όμως το είχε ανάγκη.
Ούτε άδεια είχαμε , ούτε η σύμβαση με τον εργολάβο είχε τίτλο αυτό το έργο. Όμως ήταν ανάγκη να γίνει.
Καθίσαμε λοιπόν καραούλι 3 μέρες επί τόπου. Με φόβο να έρθει η αστυνομία να μας συλλάβει και να μας πάει μέσα και να κατασχει και τα μηχανήματα του εργολάβου.
Καθίσαμε εκει φανερά και με θάρρος μέχρι να τελειώσει το τεχνικό έργο, γιατί ξέραμε ότι έτσι και μόνο έτσι, θα λύναμε ένα μεγάλο πρόβλημα των πολιτών.
Άρα και τώρα εάν χρειαστεί θα πάμε και θα στηρίξουμε με θάρρος κάθε ενέργεια κάθαρσης αυτού του τόπου.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, μετά τα τραγικά περιστατικά που συνέβησαν στα όρια του δήμου μας θα είμαι μπροστάρισσα ενός αγώνα για να κερδίσουμε πραγματικά την εκτίμηση των δημοτών και των επισκεπτών μας στον όμορφο τόπο μας που δυστυχώς κάποιοι ασυνείδητοι στο βωμό του κέρδους κάθε χρόνο υποβιβάζουν τον τόπο και ντροπιάζουν την ιστορία μας, την παράδοση της φιλοξενίας μας και κυρίως την άνθρωπος ανθρωπιά μας. Τα τελευταία είναι αδιαπραγμάτευτα.
Είμαστε οι περισσότεροι που θελουμε την δικαιοσύνη, την αλήθεια, την κάθαρση.

Θα παλέψουμε δυνατά και θα νικήσουμε ότι μας περιφρονεί και μας ντροπιάζει"


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα