Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Νεκρός ένας 19χρονος που τραυματίστηκε σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι

Τραγωδία εκτυλίχθηκε σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι στη Χαλκιδική, καθώς ένας 19χρονος κατέληξε λίγες ώρες αφότου τραυματίστηκε βαριά τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός από τη Βέροια, ο οποίος παραθέριζε στη Χαλκιδική με την οικογένειά του, επισκέφτηκε το βράδυ της Δευτέρας το λούνα παρκ για να διασκεδάσει και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, όταν έσπασε το παιχνίδι περιστρεφόμενες καρέκλες, στο οποίο βρισκόταν.

Άμεσα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον 19χρόνο στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας, όπου διαπίστωσαν οι γιατροί ότι ήταν ήδη αργά και ο 19χρονος είχε καταλήξει.

Ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ενώ διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα από το ΑΤ Κασσανδρείας και θα πραγματοποιηθεί πραγματογνωμοσύνη για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Πως περιγράφει ο αδερφός του το δυστύχημα

Ο 16χρονος αδερφός του 19χρονου, που ανέβηκε μαζί του στο παιχνίδι και ο οποίος ενημέρωσε τη μητέρα τους για τον θάνατο του παιδιού της, περιγράφει στο newsit.gr πως έγινε το δυστύχημα στο λούνα παρκ και συγκλονίζει.

«Ήμουν με τον αδελφό μου στο ίδιο παιχνίδι. Καθόμουν ακριβώς δίπλα του. Φαίνεται πως ήταν κακοσυντηρημένα παιχνίδια. Το παιχνίδι πήγαινε υπερβολικά γρήγορα, περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Και ξεκόλλησε. Εγώ ήμουν τυχερός και αντέδρασα πολύ γρήγορα και έπιασα το σίδερο.

Ο αδελφός μου εκσφενδονίστηκε και χτύπησε με το κεφάλι σε ένα κολωνάκι. Ήρθαμε από τη Βέροια στη Χαλκιδική για διακοπές με τη μητέρα μου και τα αδέλφια μου και έγιναν όλα αυτά. Προσπαθούμε όλοι. Εγώ ο ίδιος δυστυχώς ενημέρωσε τη μητέρα μου πως ο αδελφός μου δεν τα κατάφερε», αναφέρει ο αδερφός του 19χρονου.

Δηλώσεις της Δημάρχου Κασσάνδρας

Εν τω μεταξύ, στην αποκάλυψη ότι δεν δίνεται άδεια λειτουργίας για τα λούνα παρκ από τον δήμο, προχώρησε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, μετά το τραγικό δυστύχημα με θύμα τον 19χρονο που σκοτώθηκε σε ένα παιχνίδι το οποίο έσπασε. Ειδικότερα, η δήμαρχος μιλώντας στο protothema.gr υπογράμμισε ότι το λούνα παρκ είχε ανοίξει παράνομα φέτος.

«Το συγκεκριμένο λούνα παρκ είχε ανοίξει παράνομα φέτος. Μέχρι πέρυσι έκανε γνωστοποίηση ενώ φέτος δεν έκανε καμία γνωστοποίηση και για αυτό ο δήμος είχε ξεκινήσει τη διαδικασία των κυρώσεων. Είμαι σοκαρισμένη από το θάνατο του παιδιού, ήταν ένας φρικτός θάνατος και θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλληπητήρια στην οικογένειά του» συμπλήρωσε.

Μιλώντας, ακόμη, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, η κ.Χαλκιά τόνισε τα εξής για το λούνα παρκ: «Πρέπει να έχει πιστοποιημένα και αδειοδοτημένα τα μηχανήματά του από το υπουργείο Ανάπτυξης». Επισήμανε ωστόσο ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η γνωστοποίηση αυτή δεν είχε γίνει και ο δήμος είχε ήδη προβεί στη διαδικασία επιβολής χρηματικού προστίμου.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα