Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Με επιτυχία το 4ο TASTE HALKIDIKI FESTIVAL -φωτο-

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο TASTE HALKIDIKI FESTIVAL, η γιορτή της γαστρονομίας, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής για 4η συνεχομένη χρονιά. Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στην προβλήτα των Νέων Μουδανιών και σε συνεργασία με τον Δήμος Νέας Προποντίδας.


Παραγωγοί από όλη τη Χαλκιδική παρουσίαζαν και πουλούσαν τα εκλεκτά προϊόντα τους στους πολυάριθμους επισκέπτες. Σεφ από γνωστά εστιατόρια της περιοχής, αλλά και επαγγελματίες σεφ από καταξιωμένες Λέσχες μαγείρεψαν μοναδικά πιάτα, τα οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν.


Στα δύο προγραμματισμένα masterclasses με οδηγό τη Νανά Ζυγούρα και τον γευσιγνώστη ελαιόλαδου Χαράλαμπο Ευταξία οι συμμετέχοντες μέσα από μια ολιστική εμπειρία και με συμμετοχή και των 5 αισθήσεων, γνώρισαν και δοκίμασαν τα μοναδικά προϊόντα της Χαλκιδικής και άκουσαν τις ιστορίες των παραγωγών και της προέλευσής τους.

Ιδιαίτερα χαρούμενος, αισιόδοξος και ικανοποιημένος δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης για την πετυχημένη διοργάνωση και τη μεγάλη συμμετοχή.

Με την παρουσία τους τίμησαν ο αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας Μπάνε Πρέλεβιτς, ο συνδιοργανωτής δήμαρχος, Μανώλης Καρράς και πολλά μέλη Δ.Σ. του Δήμου Νέας Προποντίδας., ο βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, ο πρόεδρος της ΑΝΕΤΧΑ Γιώργος Πασαλής, η Μαρία Πάππα, υπεύθυνη Μάρκετινγκ του Δήμου Αριστοτέλη και ψυχή του Kouzina, η \Πόλυ Αλεξιάδου του ΒΕΘ.
Παρουσιαστής της εκδήλωσης ο πληθωρικός και κεφάτος Κωστής Ζαφεριάκης.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ακόμη ο Α' Αντιπρόεδρος Στέλιος Χούτας, που μαζί με τους συνεργάτες του από το Εργαστήριο Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων του ΑΠΘ παρουσίασαν το καινοτόμο προϊόν ΦΙΛΕΛΙΑ, πράσινη ελιά μειωμένης αλατοπεριεκτικότητας, που πρόκειται να κυκλοφορήσει στο εμπόριο σε ενάμιση χρόνο περίπου.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα