Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Βελτιωμένη πρόταση για την επιχειρησιακή ΣΣΕ των μεταλλωρύχων

Μετά από 2 μήνες σκληρών απεργιακών μαχών, αποφασιστικότητας και συσπείρωσης στα σωματεία των μεταλλωρύχων, η αδιαλλαξία της διοίκησης της Ελληνικός Χρυσός "έσπασε". ΄Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία Κασσάνδρας έχουν στα χέρια τους μια νέα βελτιωμένη πρόταση για την επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Στη νέα πρόταση η εξασφάλιση της 8ωρης βάρδιας και των 11 ημερών υποχρεωτικής αργίας είναι δεδομένη και επίσης περιλαμβάνει αυξήσεις στο βασικό μισθό που ξεπερνούν σωρευτικά τις αυξήσεις που δόθηκαν τα τελευταία 11 χρόνια.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων, συνεδρίασαν και ενέκριναν αρχικά την πρόταση.

Τα Σωματεία των εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας αναφέρουν τα εξής:

"Οι απεργιακές κινητοποιήσεις του Ιούνη έστειλαν αποφασιστικό και καθαρό μήνυμα. Ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσουν στο τσάκισμα της ψυχικής και σωματικής τους υγείας. Ότι θέλουμε ουσιαστικές αυξήσεις, για να μπορούμε να ζούμε τις οικογένειές μας στον τόπο μας.
Οι εικόνες από τις άδειες γαλαρίες στα υπόγεια, από τους ακίνητους μύλους στο πλυντήριο και από τον νεκρό ταινιόδρομο στο λιμάνι του Στρατωνίου, έδειξαν ποιοι πραγματικά δουλεύουν τα μεταλλεία. Απέδειξαν γιατί τα αιτήματά μας είναι δίκαια και αναγκαία.
Την 1η Ιούλη αναστείλαμε τις απεργίες, με μόνο στόχο να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να ακούσουμε την «καλή» πρόταση που είχαν να μας κάνουν. Και αντί αυτού, αντιμετωπίσαμε μια κακή για τα δικά μας συμφέροντα πρόταση.
Όμως, και αυτό το διαπραγματευτικό παιχνίδι της διοίκησης έσπασε, κάτω από το βάρος της προετοιμασίας έναρξης ενός νέου γύρου κινητοποιήσεων. Ο φόβος τους να νεκρώσει ξανά το μεταλλείο, που θα είχε ως αποτέλεσμα προσωρινά να μην βγάζουν υπερκέρδη από την εργασία μας , τους οδήγησε σε νέα πρόταση".

Όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι στο halkidikinews.gr τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με την εταιρία για να συζητήθηκαν επιμέρους θέματα.

Αύριο Τετάρτη 31/7 θα διεξαχθεί κοινή Γενική Συνέλευση, στο Δημοτικό Θέατρο Μ. Παναγίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα, στην οποία θα συζητήσουν όλοι οι εργαζόμενοι αναλυτικά την οριστική πρόταση και θα αποφασίσουν συλλογικά για την αποδοχή ή απόρριψή της.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα