Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κ.Μάλαμα: Η Eldorado οικειοποιείται ακόμα 400 στρέμματα δάσους έξω από τις εγκαταστάσεις της

Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα υποστηρίζει ότι σε μία προκλητική κίνηση, η Eldorado οικειοποιείται ακόμα 400 στρέμματα δάσους έξω από τις εγκαταστάσεις της.

Όπως επισημα.ινει η κ. Μάλαμα "η eldorado προχώρησε στην περίφραξη ακόμα 400 στρεμάτων δάσους έξω από τις εγκαταστάσεις της, σε μια προκλητική κίνηση.
Στόχος της προφανώς, να οικειοποιηθεί ακόμα περισσότερη γη, αλλά και να αποστερήσει από την τοπική κοινωνία ένα τμήμα της οργανικής και παραγωγικής της σχέσης με το δάσος.
Στα 400 στρέμματα αυτά υπήρχαν παραδοσιακά περάσματα και μονοπάτια, τα οποία προφανώς η εταιρία θέλει να τα οικειοποιηθεί για να απομακρύνει την κοινωνία από την οπτική επαφή με το σεληνιακό τοπίο που έχει διαμορφώσει στις Σκουριές.
Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι η Χαλκιδική έχει μόνο να χάσει από την μεταλλευτική μονοκαλλιέργεια, με τον εργασιακό και περιβαλλοντικό μεσαίωνα που φέρνει μαζί της".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα