Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Κ. Μάλαμα για τη διαχείριση του νερού στη Χαλκιδική

Τη στήριξη των Δήμων της Χαλκιδικής με έκτακτα κονδύλια ζητεί η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, ώστε να εξασφαλιστεί επάρκεια υδροδότησης μέσω διανομής εκεί όπου δεν υπάρχει απόλυτη επάρκεια νερού.

Η κ. Μάλαμα αναφέρειι:

"Τις τελευταίες ημέρες η κοινωνία της Χαλκιδικής κι οι τουριστικές της υποδομές ταλαιπωρούνται από σοβαρά προβλήματα επάρκειας νερού. Η εικόνα αυτή, η οποία είναι πιο έντονη σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος πρέπει να μας προβληματίσει άμεσα. Εμείς καλούμε τους Δήμους κι απευθυνόμαστε σε όλους γιατί δεν έχει νόημα να στιγματίσουμε όποια περιοχή σήμερα δυσκολεύεται, να βελτιώσουν την επιτήρηση του δικτύου τους. Να εφαρμόσουν την νομιμότητα με κάθε τρόπο, ακόμα κι αν έχει πολιτικό κόστος ή αν πρέπει να συγκρουστούν με μεγάλα συμφέροντα.

Καλούμε, επίσης, τους πολίτες και τους επισκέπτες να λειτουργήσουν με γνώμονα την βιωσιμότητα του τόπου. Καλούμε, ακόμη, το Υπουργείο Εσωτερικών να στηρίξει τους Δήμους της Χαλκιδικής με έκτακτα κονδύλια, ώστε να εξασφαλιστεί επάρκεια υδροδότησης μέσω διανομής εκεί όπου δεν υπάρχει απόλυτη επάρκεια νερού. Τέλος, να δεσμευτούμε όλοι ότι με το πέρας της τουριστικής περιόδου θα ανοίξουμε την συζήτηση των προβληματικών εδώ και δεκαετίες υποδομών της Χαλκιδικής, με διαφάνεια, με τη συμμετοχή των Δημοτικών Συμβουλίων και των τοπικών κοινωνιών".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα