Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δέκα βάσεις του ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική για το καλοκαίρι

Με νέες βάσεις σε όλες τις περιφερειακές ενότητες Χαλκιδικής, αποσπασμένους διασώστες και ασθενοφόρα ενισχύεται το ΕΚΑΒ (Χαλκιδικής) για να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες ανάγκες της καλοκαιρινής περιόδου.

Από την πλευρά τους πάντως οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι εξαιτίας των ελλείψεων ειδικοτήτων στο γενικό νοσοκομείο Χαλκιδικής δεσμεύονται ασθενοφόρα για διακομιδές ασθενών στη Θεσσαλονίκη, που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί.
Για την καλοκαιρινή περίοδο τίθενται σε λειτουργία οι σταθμοί του ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα σε Νέα Μουδανιά, Χανιώτη, Καλλικράτεια, Αγία Παρασκευή, Ποσείδι, Συκιά, Μαρμαρά, Μεταμόρφωση, Άγιο Νικόλαο και Ουρανούπολη.

Το ΕΚΑΒ Χαλκιδικής κατά τη θερινή περίοδο επανδρώνεται με διασώστες από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Χαλκιδικής ζητούν να σταματήσει η κατάχρηση των ασθενοφόρων από ιδιώτες και από το νοσοκομείο Χαλκιδικής.

Για την επάνδρωση μιας βάσης απαιτούνται 8 με 10 διασώστες, ενώ σύμφωνα με το νέο νόμο το ΕΚΑΒ μισθώνει τα καταλύματα των διασωστών.

πηγη: ertnews.gr

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα