Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Στα Στάγειρα τα λείψανα της Αγίας Αικατερίνης και των Αγίων Αναργύρων

Η Ενορία του Γενεσίου της Θεοτόκου Σταγείρων με κάθε μεγαλοπρέπεια υποδέχτηκε τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Αικατερίνης και των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, στο πλαίσιο των εορτασμών της μνήμης του Αγίου Οσιομάρτυρος Σάββα του Σταγειρίτου.

Τα Ιερά Λείψανα προσκόμισε, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονος, ο Παν. Αρχιμ. π. Πρόδρομος Γκιρτζαλιώτης, από την Ενορία Αγίων Αναργύρων Νησίου Ημαθίας, πρώην Ιεράς Μονής, όπου και θησαυρίζονται.

Στην είσοδο των Σταγείρων πραγματοποιήθηκε η υποδοχή με τη συμμετοχή κληρικών της Μητροπόλεως, προπορευομένης της Φιλαρμονικής της Μ. Παναγίας και με τη συμμετοχή των πιστών των Σταγείρων, επικεφαλής του οποίου ήσαν οι Αντιδήμαρχοι κα Μαρία Ενεχηλίδου και κ. Νικόλαος Αυγερινός, η Πρόεδρος της ΑΞΤΑΔΑ κα Μαριλένα Ζαμάνη, ο αντιπρόεδρος της ΑΞΤΑΔΑ κ. Νικόλαος Κεφαλάς, ο πρόεδρος της Β΄ Βαθμίου Σχ. Επιτροπής κ. Ευάγγελος Καραντώνας, ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Παντελής Τζόλας, η δημοτική δύμβουλος κα Μαρία Σαραντούδα, ο πρόεδρος των Σταγείρων κ. Δημήτριος Φαναράς, ο πρόεδρος της Στρατονίκης κ. Νικόλαος Αντωνίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου ‘’Ισβόρου δρώμενα’’ κ. Γρηγόριος Σπάγος και η ταμίας του ιδίου Συλλόγου κα Βασιλική Τσέλιου, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Σταγείρων – Στρατονίκης κα Χαρούλα Ζήκα και η αντιπρόεδρος του κα Άννα Πανταζή, ο προϊστάμενος Π.Υ. Αρναίας κ. Παντελής Αλβανός κ.ά.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανεφέρθη στην αγία βιοτή και το μαρτύριο του Οσίου Σάββα του Σταγειρίτου, ο οποίος ασκήτευσε υποδειγματικά στην Αγιορείτικη Ιερά Μονή του Κωνσταμονίτου και ενταλθείς από την Ιερά Μονή να μεταβεί κατά την Επανάσταση του 1821 στην Ιερισσό για να στηρίξει τον Εθνικό Αγώνα, λίγό μετά την Ιερά Μονή Ζωγράφου εμαρτύρησε προσφέροντας το αίμα του υπέρ της Παλιγγενεσίας, βάφοντας έτσι μοναδικά με ιδιαίτερη ευλογία το τιμημένο ράσο.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα