Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Στη Χαλκιδική 8 από τα 20 ασθενοφόρα της Θεσσαλονίκης

Στη Χαλκιδική θα μεταβούν οκτώ ασθενοφόρα με τα πληρώματά τους από τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ενόψει του καλοκαιριού και της αυξημένης τουριστικής κίνησης στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας, Κοσμάς Τερζίδης, στη διαμαρτυρία εργαζομένων του ΕΚΑΒ, στον Λευκό Πύργο σήμερα το πρωί, η Θεσσαλονίκη διαθέτει 20 ασθενοφόρα και με τα οκτώ που θα φύγουν στη Χαλκιδική, πλέον θα έχει στη διάθεσή της μόνο 12.

“Η διαμαρτυρία σήμερα στον Λευκό Πύργο με τη συγκέντρωση των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, γίνεται καταρχάς για την έλλειψη προσωπικού που έχουμε ιδιαίτερα στον Ν. Θεσσαλονίκης. Για τις ανάγκες του καλοκαιριού, καλούμαστε να φύγουν κάποια πληρώματα από εδώ έτσι ώστε να καλυφθεί η Χαλκιδική με αποτέλεσμα η Θεσσαλονίκη να μείνει με λιγότερα ασθενοφόρα, περίπου 12 στον αριθμό. Δεν υπολογίζουμε έτσι το κενό που θα μείνει στη Θεσσαλονίκη και πόσο επικίνδυνο είναι για τις ανθρώπινες ζωές. Την τελευταία πενταετία στη Θεσσαλονίκη δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όπως είπε, στη “μάχη” της διάσωσης καλούνται να μπουν και σπουδαστές του ΙΕΚ ΕΚΑΒ οι οποίοι είναι στη διαδικασία της πρακτικής τους άσκησης και δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους.

“Καλούνται οι μαθητές του ΙΕΚ ΕΚΑΒ που βρίσκονται στο 5ο εξάμηνο και κάνουν την πρακτική τους να καλύψουν τα κενά του ΕΚΑΒ της Θεσσαλονίκης αμισθί. Καταλαβαίνετε πως δεν μπορούν να καλυφθούν με εκπαιδευόμενους, οι οποίοι δεν έχουν τελειώσει ακόμα και δεν έχουν λάβει το πτυχίο τους, ούτε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Το καλοκαίρι σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης, καλούνται οι μαθητές να καλύψουν τα κενά του ΕΚΑΒ. Αντί να γίνουν διορισμοί και να προσληφθούν και άλλοι υγειονομικοί, αντί να μονιμοποιήσουν τους επικουρικούς που υπάρχουν, καλούν τους μαθητές να κάνουν διασώσεις. Η πρακτική γίνεται για να εξασκηθούμε στο αντικείμενο στο οποίο έχουμε ειδικευτεί”, πρόσθεσε ο κ. Τερζίδης.

 

πηγή: thestival.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα