Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Πλωτό φράγμα στην παραλία της Ν. Ποτίδαιας για τη ρύπανση

Πλωτό φράγμα θα τοποθετηθεί πιλοτικά για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι στη θαλάσσια ζώνη της Νέας Ποτίδαιας Χαλκιδικής, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ως λύση περιορισμού της ρύπανσης της ακτής μπορεί να λειτουργήσει και ακολούθως να επεκταθεί και στις άλλες παραλίες του νομού.

 

Την πιλοτική εφαρμογή του πλωτού φράγματος θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά τη σημερινή έγκριση που έδωσε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.

 

Όπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, «ένα σημαντικό πρόβλημα που έχουμε στις ακτές μας και ειδικά στις πολυσύχναστες, είναι η ρύπανση από σκουπίδια που ξεβράζει η θάλασσα. Με τον κυματισμό οι παραλίες γεμίζουν με σκουπίδια και θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση. Φέτος πιλοτικά για πρώτη φορά αποφασίσαμε να χρηματοδοτήσουμε και να λειτουργήσουμε ένα πλωτό φράγμα, που θα συγκρατεί τα φερτά υλικά από τη θάλασσα στην ακτή. Ό,τι συγκρατεί το φράγμα θα συλλέγεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από πλοιάριο και θα δούμε εάν είναι αποτελεσματικό ως μέτρο. Εφόσον αποδειχτεί η αποτελεσματικότητά του, προτιθέμεθα να τοποθετήσουμε σε συνεννόηση με τους δήμους ανάλογα φράγματα και σε άλλες ακτές της Χαλκιδικής, από το επόμενο καλοκαίρι κιόλας, αναλόγως πάντα των οικονομικών μας».

 

Η δοκιμαστική λειτουργία θα γίνει στην περιοχή της Νέας Ποτίδαιας, ενώ το κόστος είναι μόλις 5.000 ευρώ.

 

Ο κ. Γιώργος τόνισε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φροντίζει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ενισχυθεί ο τουρισμός και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. «Άλλωστε, τα αποτελέσματα από τις προσπάθειες που γίνονται για να είναι καθαρές και ασφαλείς οι ακτές είναι εμφανή στον αριθμό των «γαλάζιων σημαιών», που έλαβε φέτος η Χαλκιδική και έφτασαν στις 71, δηλαδή πολλές περισσότερες από τις περσινές 52″, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης.

ert.gr
φωτο: Γιάννης Σαρακατσάνος


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα