Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Πανήγυρη του Αγίου Νικολάου του βουνού στη Στρατονίκη -φωτο-

Πανηγυρίζει αύριο το εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου του βουνού στη Στρατονίκη, σε μια όμορφη τοποθεσία με καταπληκτική φύση και θέα!

Το εξωκλήσι και τον Άγιο Νικόλαο τιμούν ιδιαίτερα οι Στρατονικιώτες την ημέρα της ανακομιδής και μετακομιδής του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου, στις 20 Μαϊου.

Το εξωκλήσι βρίσκεται σχεδόν στην κορυφή του Αριστοτελικού όρους, 40 λεπτά δρόμος από τη Στρατονίκη. Κτίστηκε από κατοίκους του χωριού όταν σε προηγούμενους αιώνες μετακόμισαν στα ορεινά για να προφυλαχτούν από τις επιδρομές των πειρατών. Η ιστορία του συνδέετε και με την ανεύρεση της εικόνας του Αγίου, που χρονολογείται από τον 6ο μΧ αιώνα.

Την παραμονή τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός και αρτοκλασία, καθώς και λιτανεία της εικόνας του Αγίου Νικολάου.

Ο Σύλλογος Ισβόρου Δρώμενα διοργάνωσε πολιτιστικό, παραδοσιακό πρόγραμμα και συμμετείχαν τα χορευτικά του τμήματα. Επίσης στις εκδηλώσεις συμμετείχε και η μικτή χορευτική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Στρατωνίου Χαλκιδικής, του χορευτικού τμήματος του Γυναικείος Σύλλογος Νεοχωρίου Χαλκιδικής και του Χορευτικό Παλαιοχωρίου Χαλκιδικής Α.Ζορμπάς .

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα