Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Πέντε εστιατόρια της Χαλκιδικής με Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024

Πέντε είναι τα εστιατόρια της Χαλκιδικής, που διακρίθηκαν στον καταξιωμένο διαγωνισμό Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 του «αθηνόραμα», στο πλαίσιο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων και πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 14 Μαίου.

Με στόχο να δοθεί το έναυσμα για ανανέωση της εθνικής μας γαστρονομίας και μια υψηλή τοπική κουζίνα, που θα εμπλουτιστεί με ξεχασμένες ή και αγνοημένες συνταγές, αξιοποιώντας την πληθώρα αυθεντικών και μοναδικών πρώτων υλών, από κάθε γωνιά της χώρας, πραγματοποιήθηκε ο φετινός διαγωνισμός.

Τα εστιατόρια της Χαλκιδικής που διακρίθηκαν είναι:
🔹 Bubo Fine Dining Restaurant, Ξενοδοχείο "Ekies All Senses Resort", Βουρβουρού
🔸 Tomata, Ξενοδοχείο "Sani Marina- Sani Resort", Σάνη
🔹 Η Μαριγούλα, Πολύγυρος
🔸 Μαρίνα, Ποτίδαια
🔹 Trizoni Sea Treasures, Κρυοπηγή

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής με το πρόγραμμα #TASTEHALKIDIKI και δράσεις μέσα από αυτό, όπως τα #HalkidikiTreats, στόχο έχει να αναδείξει την τοπική γαστρονομία, ως εναλλακτική μορφή τουρισμού, να ανασύρει παραδοσιακές ξεχασμένες συνταγές, αλλά και να προβάλει τα μοναδικά, εκλεκτά προϊόντα του τόπου.

Από τον Πρόεδρο Γιάννης Κουφίδης, το Δ.Σ. και όλους εμάς στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής, συγχαρητήρια στους επιχειρηματίες και σεφ που διακρίθηκαν. Αποτελούν κεφάλαιο για τη γαστρονομική ταυτότητα του τόπου και μας κάνουν περήφανους!


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα