Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Εθελοντική αιμοδοσία στην Κρήμνη

Εθελοντική αιμοδοσία διοργάνωσε την Κυριακή ο Σύλλογος Αιμοδοσίας Κρήμνης.

Η αιμοδοσία ξεκίνησε στις 9.00 το πρωί και έληξε στη 1.00 το μεσημέρι. Η εθελοντική αιμοδοσία έγινε σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, για την κάλυψη των αναγκών του χωριού σε αίμα και είναι η μία εκ των δύο που διοργανώνει ετησίως ο Σύλλογος.

Η ιστορία του Συλλόγου

Τον Μάιο του 2000, ένα δύσκολο περιστατικό στο χωριό της Κρήμνης, που χρειάστηκε αίμα για έναν συντοπίτη και δεν υπήρχε, έδωσε το έναυσμα και αποτέλεσε τον πυρήνα ίδρυσης του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κρήμνης. Σκοπός του Συλλόγου ήταν η δημιουργία τράπεζας αίματος έτσι ώστε να επιλυθεί το θέμα του οξύτατου προβλήματος που αντιμετώπιζαν. Η προσπάθεια πέτυχε απόλυτα, καθώς ταχύτατα τις τάξεις του εντάχθηκαν πολλά άτομα από το χωριό της Κρήμνης, που ευαισθητοποιήθηκαν από το κάλεσμα ανθρωπιάς που έγινε, με αποτέλεσμα τα μέλη του Συλλόγου να υπερβαίνουν σήμερα τα 70 σταθερά μέλη.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το πληθυσμό του χωριού, η Κρήμνη είναι δεύτερη πανελλαδικά σε αριθμό προσέλευσης εθελοντών αιμοδοτών και σε φιάλες αίματος.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα