Σάββατο, 04 Μαϊος 2024

Ε Επικαιρότητα

Αποκαρδιωτικές εικόνες της καταστροφής από το χαλάζι -VIDEO-

Το πρώτο φως της ημέρας φανέρωσε το μέγεθος της καταστροφής που προξένησε το χαλάζι το Σάββατο το βράδυ, κυρίως σε περιοχές του Δήμου Ν. Προποντίδας.

Οι αγρότες που πήγαν νωρίς στα χωράφια τους με ...κομμένα πόδια από την αγωνία, είδαν κατεστραμμένα βερίκοκα, χτυπημένα σιτηρά, τον ανθό της ελιάς ριγμένο στο χωράφι...

"Ίσως ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να καλλιεργούμε και να αλλάξουμε επάγγελμα... Έχουμε κουραστεί πλέον κάθε χρόνο με τις καταστροφές. Ολόκληρος ο δήμος Ν. Προποντίδας, κατεστραμενος" αναφέρει ο Σάκης Μουλάς.

Ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς ζητεί με δήλωσή του την άμεση εκτίμηση των ζημιών που προκάλεσε το χαλάζι.

"Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά οι αγρότες μας υπέστησαν πολύ μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες τους, από τη χθεσινοβραδινή μεγάλη σε ένταση και διάρκεια χαλαζόπτωση, από άκρη σε άκρη του Δήμου μας.
Επικοινώνησα με τη Διευθύντρια του ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης κα Λαχουρά Ευαγγελία και ζήτησα την άμεση εκτίμηση των ζημιών. Έλαβα τη διαβεβαίωση ότι αύριο θα συγκροτηθούν συνεργεία και από την Τρίτη το πρωί θα αρχίσουν να επισκέπτονται και να καταγράφουν τις ζημίες στις πληγείσες περιοχές".

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα