Σάββατο, 04 Μαϊος 2024

Ε Επικαιρότητα

Καταστροφικό χαλάζι έπληξε τη νότια Καλαμαριά -φωτο-

Ένα ξαφνικό τοπικό καιρικό φαινόμενο έπληξε το βράδυ του Σαββάτου περιοχές της νότιας Καλαμαριάς, με ισχυρή χαλαζόπτωση που προξένησε πολλές ζημιές σε καλλιέργειες και οπωροκηπευτικά.

Όπως κατέγραψε ο Μετεωρολογικός Σταθμός Νέων Μουδανιών, εξαιτίας ασταθών αερίων μαζών που άφησε το χαμηλό και της ήδη ζεστής θάλασσας -σχεδον 20 βαθμοί- δημιουργήθηκε ξαφνικά μικροδιαταραχή μέσα στο Θερμαϊκό, η οποία ήταν υπεύθυνη για τη χθεσινή χαλαζόπτωση.

Αυτή η καιρική διαταραχή "γεννήθηκε" λίγο πριν τα μεσάνυχτα ανοιχτά των Ν.Μουδανιών, κινήθηκε προς Κασσάνδρα και "έσβησε" νότια της Σιθωνίας. Μέσα σε δυο ώρες επικρατούσε στις περιοχές αυτές ...ξαστεριά.

Από την Όλυνθο, τον Άγιο Μάμα, τα Ν.Μουδανιά, την Πορταριά μέχρι και περιοχές της Νέας Γωνιάς και της Ν. Καλλικράτειας επλήγησαν από δυνατό χαλάζι, ενώ ζημιές καταγράφονται σε ελαιώνες, καλλιέργειες βερικοκιάς και κηπευτικά.

Η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Κατερίνα Ζωγράφου δήλωσε:

"Μια δύσκολη μέρα ξημέρωσε για τη Χαλκιδική μας, μετά την έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε τις βραδυνές ώρες. Οι καλλιέργειες ελιάς, βερικοκιάς, αμπέλου και αροτραίων έχουν πληγεί σε υψηλό βαθμό.
Η πληγείσα περιοχή εντοπίζεται στο μέτωπο από Αγιο Παύλο έως Νέα Φώκια.

Από νωρίς το πρωί βρισκόμαστε σε επικοινωνία με την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης, για την άμεση αποτίμηση της ζημίας.  Ένας μακρύς αγώνας ξεκινά από όλους μας, για την οικονομική επούλωση των πληγών, μιας και η ελιά βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης εκτός Κανονισμού του ΕΛΓΑ.
Η ανάγκη αλλαγής του Κανονισμού είναι επιτακτική γι ακόμη μία φορά".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα