Πέμπτη, 02 Μαϊος 2024

Ε Επικαιρότητα

Κινητοποιήση εργαζομένων στα μεταλλεία στο Χοντρό Δέντρο -ηχητικό-

Σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ρίχτηκαν από σήμερα οι μεταλλωρύχοι της βόρειας Χαλκιδικής για υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις και διασφάλιση του 8ωρου και των αργιών, παλεύοντας ενάντια στην εξοντωτική πρόταση της «Ελληνικός Χρυσός» για 12ωρη εργασία 365 μέρες τον χρόνο.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώνονται στο "Χοντρό Δέντρο" και σε αυτό τον αγώνα, που στηρίζει η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων, πρωτοστατούν τα Σωματεία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μεταλλείων ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ - «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» «Η Αγία Βαρβάρα», Επαγγελματικό Σωματείο Μεταλλωρύχων Υπόγειων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής και Σωματείο Εργαζομένων στο εργοτάξιο των Μεταλλείων Ολυμπιάδας ΣΤΟΑ 59.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εγρζομένων "Αγία Βαρβάρα", Δημήτρης Παπαγεωργίου ανέφερε στο Radio STAR 95,5 και στην εκπομπή "Με ανοιχτά μικρόφωνα", με τους: Κορίνα Ζολλά, Μαρία Παπαδημητρίου, Θοδωρή Δούκα και Χρήστο Δημητριάδη, που μεταδίδεται από Δευτέρα έως και Πέμπτη από τις 8.00 π.μ. έως τις 10.00 π.μ., ότι σε ευρωπαϊκό έδαφος υπάρχει η πρόθεση μιας πολυεθνικής εταιρείας να απασχολήσει τους εργαζόμενους 12ωρα...


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα