Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Καθαρά Δευτέρα στην ηλιόλουστη Χαλκιδική -video/ΦΩΤΟ-

Με τη συνδρομή του καλού καιρού, πολλοί Χαλκιδικιώτες και Θεσσαλονικείς που κατηφόρησαν προς Χαλκιδική τήρησαν και φέτος το έθιμο και πέταξαν τον χαρταετό.

Οι παραλίες και οι λόφοι γέμισαν με παιδικές φωνές. Μικροί και μεγάλοι επιδόθηκαν στο πέταγμα του χαρταετού, καθώς η Καθαρά Δευτέρα και η τήρηση του εθίμου ήταν και μια ευκαιρία για όλους να ξεσκάσουν.

Την ίδια ώρα σε πολλές περιοχές της Χαλκιδικής Σύλλογοι είχαν διοργανώσει εκδηλώσεις. Από τα Ψακούδια και τη Νέα Καλλικράτεια, από την Άφυτο μέχρι και την Ιερισσό τηρήθηκε το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας.

ΝΙΚΗΤΗ

Ο λόφος του Αγίου Κωνσταντίνου στη Νικήτη πλημμύρισε με παιδικές φωνές και χρωματιστούς χαρταετούς. Οι Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού και Γυμνασίου και τα Κατηχητικά της Ενορίας υποδέχτηκαν μικρούς και μεγάλους για το πέταγμα του χαρταετού!

Tα παρλιακά cafe και οι ταβέρνες στη Νικήτη γέμισαν κόσμο, καθώς πολλοί επιχειρηματίες άνοιξαν νωρίτερα τις επιχειρήσεις τους για να υποδεχτούν τον κόσμο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας αλλά και το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

ΑΘΥΤΟΣ

Στην παραλία της Αθύτου εκατοντάδες ντόπιοι και εκδρομείς συμμετείχαν στην εορταστική εκδήλωση και το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού. Στην εκδήλωση χόρεψαν παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα με ζωντανή μουσική ενώ ο κόσμος γεύτηκε τα παραδοσιακά εδέσματα που ετοίμασε ο Σύλλογος Φίλων Λαογραφίας και Παράδοσης Αθύτου.

 

ΨΑΚΟΥΔΙΑ

Πολύχρωμοι χαρταετοί, εύγευστα τοπικά εδέσματα, όμορφα χορευτικά σύνολα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Σερμύλη" Ορμύλιας και απίστευτη διάθεση από τα μέλη των συλλόγων και των εθελοντών της Ορμύλιας και των Ψακουδίων.

ΜΕΓΑΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΙΚΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ

Στο χώρο του γηπέδου γιόρτασαν τα κούλουμα οι κάτοικοι και επισκέπτες της Μεγάλης Παναγίας. Μικροί και μεγάλοι επιδόθηκαν στο πέταγμα του χαρταετού, ενώ συμμετείχαν όλοι στα παραδοσιακό τραπέζι και εδέσματα και φασολάδα.

ΑΡΝΑΙΑ

Καθαρά Δευτέρα στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου έκαναν οι κάτοικοι της Αρναίας στη γιορτή που ετοίμασε η Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρεία.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα