Παρασκευή, 03 Μαϊος 2024

Ε Επικαιρότητα

Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) Παραλιακών Περιοχών Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής

Σύμφωνα με το Δήμο Ν. Προποντίδας, ο Δήμος έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα για την εκπόνηση της μελέτης «Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) Παραλιακών Περιοχών Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής: Δήμος Ν. Προποντίδας (ΔΕ Καλλικράτειας, Τρίγλιας, Μουδανιών), Δήμος Κασσάνδρας (ΔΕ Κασσάνδρας, Παλλήνης), Δήμος Πολυγύρου (ΔΕ Πολυγύρου, Ορμύλιας), Δήμος Σιθωνίας (ΔΕ Σιθωνίας, Τορώνης)».


Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιδιώκεται ένα σύνολο πολεοδομικών ρυθμίσεων, όπως ενδεικτικά: η θέσπιση των χρήσεων γης, των όρων και περιορισμών δόμησης, ο καθορισμός περιοχών προστασίας, ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, ειδικών αστικών κινήτρων, Ζωνών Υποδοχής Συντελεστών Δόμησης, η καταγραφή του υπάρχοντος οδικού δικτύου για τη δυνατότητα αναγνώρισης των οδών αυτών και το χαρακτηρισμό τους ακολούθως ως κοινόχρηστου δημοτικού οδικού δικτύου, προσωρινές οριοθετήσεις ρεμάτων, καθώς και μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την υποστήριξη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, τη διαχείριση των συνεπειών φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών κ.ά.

Στο πλαίσιο εκπόνησης της ως άνω μελέτης:, σε πρώτη φάση έχει ξεκινήσει από την αναθέτουσα εταιρεία, αποτύπωση της χωρικής οργάνωσης της περιοχής μελέτης που αφορά μεταξύ άλλων στις σημαντικές για τα δεδομένα της περιοχής τεχνικές και περιβαλλοντικές υποδομές και υποδομές κοινής ωφέλειας. Ήδη έχουν σταλεί από την εταιρεία έγγραφα με τα οποία ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου τα απαραίτητα στοιχεία για να μπορέσει να γίνει η καταγραφή.


Επειδή όμως κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει καλύτερα έναν τόπο από αυτούς που δραστηριοποιούνται και ζουν σε αυτόν, με πρωτοβουλία του Δήμου θα λειτουργήσει το email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέσω του οποίου θα μπορεί, όποιος έχει αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα πολεοδομικής φύσεως να το στείλει εγγράφως, ώστε να μπορέσει να αναδειχθεί και να ληφθεί υπόψη κατά τη σύνταξη της εν λόγω μελέτης.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα