Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αγρότες με τα τρακτέρ στην πόλη των Ν.Μουδανιών - Συνάντηση με τον δήμαρχο

Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι αγρότες παραμένοντας για 4η ημέρα στον κόμβο των Ν. Μουδανιών, καθώς ζητούν τη στήριξη της πολιτείας στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σήμερα το πρωί αγρότες με τα τρακτέρ τους έφθασαν μέχρι την πόρτα του δημαρχείου και  αντιπροσωπεία τους ίχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ν. Προποντίδας Μ. Καρρά. Του εξέθεσαν τα αιτήματά τους που επικεντρώνονται στα εξής:

1. Χρέωση αγροτικού τιμολογίου στη ΔΕΗ.
2. Αγροτικό πετρέλαιο.
3. Επιστροφή των επιδοτήσεων που κόπηκαν.
4. Γρήγορη και δίκαιη κατανομή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ
5. Επίλυση των προβλημάτων με τους δασικούς χάρτες
6. Αποζημίωση της ακαρπίας της ελιάς
7. Επιστροφή της εξισωτικής αποζημίωσης στον νομό Χαλκιδικής.

Την απόλυτη στήριξη του εξέφρασε με τη σειρά του ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μ. Καρράς αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τα αιτήματά σας είναι απόλυτα δικαιολογημένα. Γνωρίζω πολύ καλά ότι το αγροτικό εισόδημα έχει συρρικνωθεί σημαντικά φέροντας σε εξαιρετικά δεινή θέση όλους τους αγρότες μας. Για τον Δήμο μας ο αγροτικός τομέας είναι ζωτικής σημασίας και είναι ιδιαίτερα σημαντικό το να τύχει της στήριξης της πολιτείας. Ακαρπία της ελιάς και εκτίναξη του κόστους παραγωγής, δυστυχώς, οδηγούν τον κλάδο σε αδιέξοδο».

Επίσης, ζητήθηκε από τους αγρότες ανάληψη πρωτοβουλίας για τη σύγκληση σύσκεψης με τη συμμετοχή όλων των δημάρχων του νομού, των βουλευτών, της Αντιπεριφερειάρχου και των περιφερειακών συμβούλων για λήψη κοινής απόφασης και προώθησής της στην κεντρική διοίκηση.

Τελικώς, μετά από επικοινωνία που είχε ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μ. Καρράς με τους πολιτικούς φορείς, η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2/2/2024 και ώρα 10 το πρωί στο Δημαρχείο Ν. Μουδανιών.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα