Με λαμπρότητα πανηγύρισε η Ιερισσός την Κυριακή τα Ελευθέριά της και τίμησε με κατάνυξη και ιεροπρέπεια τους πρωταγωνιστές – ήρωές της που πρωτοστάτησαν για να αναπνέη ο τόπος ελεύθερο αέρα μέχρι σήμερα.
Στον Ιερό Ναό της Παναγίας τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία, όπου προέστη ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Παν. Αρχιμ. π. Ιγνάτιος Ριγανάς, πλαισιούμενος από τους εφημερίους της Ιερισσού Αιδ. Πρωτ. π. Βασίλειο Ανυφαντή, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου και π. Μακάριο Ζωνάρα τον και τον εφημέριο του Καθεδρικού Ναού του Γενεσίου της Θεοτόκου και τον Διάκονο π. Νικόδημο Κωτινούδη.
Παραβρέθηκαν οι βουλευτές Χαλκιδική, Ιωάννης Γιώργου και Απόστολος Πάνας, η αντιπεριφερειάρχης, Αικατερίνη Ζωγράφου, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, Βασίλειος Καλαντζής, οι αντιδήμαρχοι, Αλέξιος Αντωνίου και Νικόλαος Αυγερινός, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Αριστείδης Τζίτζος και Γεώργιος Λαμπράκης, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας, Αναστάσιος Καραπαντάς, ο Λιμενάρχης Ιερισσού, Ευθύμιος Πέτρου, ο προϊστάμενος Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιερισσού, Διαμαντής Ταραζάς, και φυσικά οι διδάσκαλοι των Σχολείων της Ιερισσού με τους μαθητές – μαθήτριές τους φέροντες περήφανα την Ελληνική Σημαία.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε η νεοεκλεγείσα Τοπική Σύμβουλος κα Βασιλική Κάρλα, η οποία παρουσίασε το ιστορικό πλαίσιο του 1912, μέσα στο οποίο συνετελέσθη η Απελευθέρωση της Μακεδονίας μας και του Τόπου από τον Τουρκικό ζυγό, επί αειμνήστου Μητροπολίτου Ιερισσού κυρού Σωκράτους Σταυρίδη (1866-1944). Δεν παρέλειψε να τονίση τον σημαντικό ρόλο του Ιερισσιώτη Ήρωα καπετάν Γεωργίου Γιαγλή ή Γιαγκλή, που περί το τέλος της ζωής του μετέβη στο Άγιον Όρος και εκάρη Μοναχός με το όνομα Γαβριήλ, του υπαρχηγού του Χριστόδουλου Τσόχα, καθώς και του Πέτρου Πάππα.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη ευχαριστήριος και ικετήριος Δοξολογία και κατόπιν στο Μνημείο Ηρώων, όπου δεσπόζει η προτομή του καπετάν Γιαγλή, εψάλη Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Απελευθερωτών του τόπου. Ακολούθησε κατάθεσις στεφάνων και η όλη τελετή έκλεισε με τοπικούς παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τους κατοίκους της Ιερισσού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο, που με παραδοσιακές φορεσιές σκόρπισε ρίγη συγκινήσεως, μιλώντας στα εσώψυχα των παρευρεθέντων, προβάλλοντας την λεβεντιά και τη μεγαλωσύνη των Ιερισσιωτών!