Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Διαμαρτυρία μαθητών και γονέων Λυκείου και Γυμνασίου Ν. Μαρμαρά

Έκτακτο συμβούλιο πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο και Λύκειο Νέου Μαρμαρά, παρουσία καθηγητών, της εκπροσώπου του Δήμου Σιθωνιας, αντιδημάρχου, Κατερίνας Γιουβαρλάκη, εκπροσώπων συλλόγων γονέων & κηδεμόνων καθώς και εκπροσώπων των δύο δεκαπενταμελών -Λυκείου και Γυμνασίου- με θέμα τα αιτήματα των μαθητών και την απόφαση κατάληψης του σχολικού κτηρίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας.


Βασικό και δίκαιο αίτημα των μαθητών η «μόνιμη» παρουσία καθηγητών χωρίς κενά στις διδακτικές τους ώρες για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και των μαθημάτων τους.

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου Ν.Μαρμαρά αναφέρει:

"Τα σχολεία μας από σήμερα τελούν υπό κατάληψη, η οποία έπειτα από απόφαση των μαθητών/ μαθητριών ΓΕΛ και Γυμνασίου Νέου Μαρμαρά, θα συνεχιστεί και αύριο Τρίτη 07/11.

Το αίτημα της μαθητικής κοινότητας και οχι μονο, αυτονόητο, να καλυφθούν τα κενά από καθηγητές το συντομότερο δυνατόν.Ο σύλλογος γονέων στηρίζει τα παιδιά και έχει ήδη προβεί σε ενέργειες και σε αυτό το πλαίσιο, τα διοικητικά των συλλογών, αποφάσισαν να μην στηρίξουν την απόφαση του υπουργείου παιδείας, ώστε τα παιδιά να κάνουν τηλε εκπαίδευση.

Τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται στο σχολικό περιβάλλον και να παρακολουθούν τα μαθήματα τους εκεί, όπως ορίζει το ίδιο υπουργείο.
Ζητάμε λοιπόν άμεσα λύση στο πρόβλημα των κενών θέσεων στα σχολεία μας, ώστε τα παιδιά μας να έχουν ίσες ευκαιρίες με τα υπόλοιπα σχολεία της επικράτειας".

Τα δεκαπενταπελή των δύο σχολικών μονάδων σε επιστολή τους αναφέρουν:

"Αξιότιμοι καθηγητές,

Σήμερα, Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023, το σχολείο θα παραμείνει υπό καθεστώς κατάληψης ως μια ένδειξη διαμαρτυρίας για τα δρώμενα που διαδραματίζονται την τρέχουσα σχολική χρόνια. Να υπογραμμίσουμε ότι οι προθέσεις μας σε καμία περίπτωση δεν είναι να προκαλέσουμε τους καθηγητές και την τοπική μας κοινότητα, αλλά να περάσουμε ενα σαφές μηνυμα.


Αρχικά, θεωρούμε ανεπίτρεπτο το γεγονός οτι οι εκπαιδευτικοί, ιδιαίτερα αυτοί που διδάσκουν τα μαθήματα κατεύθυνσης, αλλάζουν επανειλημμένα μέσα στο χρονικό πλαίσιο μόλις δύο μηνών. Ενδεικτικά, οι μαθητές αναγκάζονται να γνωρίσουν νέους καθηγητές για σχεδόν όλα τα μαθήματα, ενώ σε καίρια μαθήματα, όπως αυτό της Έκθεσης ή των Αρχαίων Γ' Λυκείου θα αλλάξει για τέταρτη φορά ο εκπαιδευτικός.

Το επόμενο ζήτημα που θα θέλαμε να θίξουμε είναι η απουσία καθηγητών σε πανελλαδικώς και μη εξεταζόμενα μαθήματα.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν ελλείψεις στα μαθήματα των Αγγλικών, της Χημείας, των Θρησκευτικών και των ξένων γλωσσών. Αλήθεια, πώς θα μπορούσε ένας μαθητής που εξετάζεται σε πανελλαδική εμβέλεια στο μάθημα των Αγγλικών, να πετύχει χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία, ή ένας μαθητής της Β’ Λυκείου να προετοιμαστεί κατάλληλα στο μάθημα της Χημείας για την άκρως απαιτητική επομένη χρονιά;

Αξίζει εδώ να σημειωθεί και η έλλειψη Θεολόγου για ακόμα μία χρόνια στο πρώτο τετράμηνο, δείγμα της ραθυμίας ή, ενδεχομένως, της ανικανότητας των υψηλόβαθμων στελεχών της Εκπαίδευσης.

Κύριο αίτημα μας είναι το σχολείο μας να μην παραμείνει ένας προορισμός προς αποφυγήν για τους εκπαιδευτικούς, αλλά να γίνουν προσπάθειες ώστε τα σχολεία των πιο απομακρυσμένων περιοχών, όπως το δικό μας, να είναι μια ευχάριστη επιλογή για αυτούς. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την αύξηση των μορίων στην περιοχή μας, κάτι το οποίο θα την κάνει πιο ελκυστική για τους καθηγητές.
Επίσης, η τοπική κοινότητα θα πρέπει να συμβάλει στην ανάπτυξη της εκπαίδευσης του τόπου μας, παρέχοντας στέγες στους ανθρώπους που έρχονται να διδάξουν στα παιδιά, και όχι ένας εκπαιδευτικός να καλείται να πληρώσει υπέρογκα ποσά από την τσέπη του για να κάνει την δουλειά του. Το ίδιο ισχύει και με το κόστος μετακίνησής τους, ειδικά αυτών που καλούνται να διανύσουν μεγάλη απόσταση για να φτάσουν στο σχολείο μας".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα