Πέμπτη, 02 Μαϊος 2024

Ε Επικαιρότητα

N. Μουδανιά: Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου -ΦΩΤΟ-

Επίσημη δοξολογία τελέστηκε σήμερα το πρωί στον Ι.Ν Αγίου Γεωργίου στα Ν. Μουδανιών για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κα Παπαδάκη Μαριλένα, εκπαιδευτικός του ΕΠΑΛ Νέων Μουδανιών.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου, κατάθεση στεφανιών και μαθητική παρέλαση στο κέντρο της πόλης.

Το μήνυμα του Δημάρχου Ν. Προποντίδας

«Μια χούφτα Έλληνες απέδειξαν ότι δεν υπερέχει το πλήθος αλλά η ψυχή και το σθένος να αγωνίζεσαι, να υπερασπίζεσαι, να διεκδικείς. Η υπεροχή ανήκει σε αυτούς που δεν υπολογίζουν τον κίνδυνο, δεν τον μετράνε αλλά με πάθος υπερασπίζονται ιδανικά», αναφέρει ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

«Με την ηρωικότητα και την αυταπάρνησή τους κατέδειξαν ότι μπορούμε να ξεπερνάμε τους εαυτούς μας, όταν διακυβεύονται οι αξίες μας, η αξιοπρέπειά μας, η υπόστασή μας.
Αυτή είναι η κληρονομιά μας. Ας την σεβόμαστε κι ας παραδειγματιζόμαστε από αυτήν!
Χρόνια πολλά στις απανταχού Ελληνίδες και στους απανταχού Έλληνες! Ζήτω το ηρωικό "ΟΧΙ" του 1940!», προσθέτει.

Μήνυμα του Βουλευτή Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολου Πάνα

«Η 28η Οκτωβρίου του 1940 και οι αγώνες των Ελλήνων σηματοδότησαν κορυφαίες στιγμές στη σύγχρονη ελληνική αλλά και παγκόσμια ιστορία.
Μέρα γιορτής και υπενθύμισης ότι η αξιοπρέπεια, η μαχητικότητα και η επιμονή, μπορούν να εμψυχώσουν και να οδηγήσουν στην ελευθερία.
Τιμούμε καθέναν και καθεμιά που έδωσαν αγώνα υπέρ του δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της εθνικής ανεξαρτησίας, της εδαφικής μας ακεραιότητας, της αλληλεγγύης, της ειρήνης και της δημοκρατίας. Όλους αυτούς που αποτέλεσαν παράδειγμα αποφασιστικότητας και επιμονής στον στόχο και συνεχούς προσπάθειας για την ακεραιότητα και την πρόοδο της χώρας μας.
Ας αγωνιστούμε κι εμείς με ισχυρή βούληση και πείσμα για ένα καλύτερο μέλλον!
Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες!».

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα