H εμφάνιση ενός γύπα στο Δραγουντέλι προκάλεσε την έκπληξη μελισσοτρόφων, καθώς πρόκειται για ένα σπάνιο πτηνό για την περιοχή.
Ο Πυρόχρους Γύπας Gyps fulvus είναι το πιο κοινό από τα τέσσερα είδη γύπα που απαντούν στην Ευρώπη. Ο συγκεκιρμένος γύπας που εντοπίσητκε στο Δραγουτνέλι, στη Σιθωνία, εικάζεται ότι μπορεί να προέρχεται από τους πληθυσμούς γυπών που διαβιούσαν στο δάσος της Δαδιάς και μετά τις μεγάλες φωτιές αναχώρησαν σε άλλες περιοχές.
Ο γύπας ο πυρόχρους έχει άνοιγμα 2,50 μ., το χρώμα του είναι καφεκόκκινο, έχει περιλαίμιο από λευκά φτερά και ζει στις ορεινές περιοχές και είναι διαδεδομένος κυρίως στη Βαλκανική χερσόνησο, στη Σικελία, στη Σαρδηνία και στην Ελλάδα, όπου ονομάζεται κόκκινο όρνιο.
Ο γύπας τρέφεται αποκλειστικά με πτώματα. Για τον εντοπισμό της τροφής του στηρίζεται στην ισχυρή του όραση ή στις κινήσεις άλλων πουλιών που τρώνε και αυτά πτώματα όπως καρακάξες, κόρακες και κοράζινοι. Ως πτωματοφάγο ζώο παίζει σπουδαίο ρόλο στην ανακύκλωση της οργανικής ύλης. Οι γύπες είναι οι «καθαριστές της υπαίθρου» και βοηθούν με τον τρόπο τους έτσι ώστε το περιβάλλον να διατηρείται υγιές και καθαρό.