Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Διαμαρτυρίες για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στο Ν. Μαρμαρά

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες κατοίκων αλλά και επαγγελματιών από την απόφαση των ΕΛΤΑ να προχωρήσει σε κλείσιμο του υποκαταστήματος του Νέου Μαρμαρά.

Το κατάστημα τον τελευταίο χρόνο λειτουργούσε μόνο τρεις φορές την εβδομάδα, Δευτέρα Τέταρτη Παρασκευή και τελικά κλείνει οριστικά την Δευτέρα 23.10.23

Ο Επαγγελματικός Σύλλογος Νέου Μαρμαρά επισημαίνει ότι η απόφαση αυτή φέρνει σε απίστευτη δυσκολία την περιοχή, τις επιχειρήσεις, τους κατοίκους ειδικά τους ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ, άνευ μέσου, άνευ συγγενών κτλ., καθώς το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ ήταν η μονή επαφή και σύνδεση με τον έξω κόσμο, αφού εδώ και δυο χρόνια δεν υπάρχει στο Ν. Μαρμαρά ούτε μια τράπεζα, ούτε ένα κατάστημα εξυπηρέτησης σχετικά με κάποια υπηρεσία, έστω κρατική.

Ο Σύλλογος αναφέρει μεταξύ άλλων: "Ο Νέος Μαρμαράς είναι ένα τουριστικό θέρετρο και χιλιάδες επισκέπτες έρχονται κάθε χρόνο. Κάθε χρόνο όμως βρισκόμαστε όλοι μπροστά σε μια άσχημη αλλαγή υποβάθμισης. Πρώτα ο ΟΤΕ, η αστυνομία, πριν ένα χρόνο και η τελευταία τράπεζα, τώρα τα ΕΛΤΑ. Δεν αναφερόμαστε καν σε Ιατρικές υπηρεσίες και γενικά σε άλλες υπηρεσίες φιλικές προς τον πολίτη που είναι ανύπαρκτες. Ως επαγγελματίες αλλά και ως πολίτες δημότες κάτοικοι αυτού του τόπου είμαστε σε απόγνωση. Αυτή η απαράδεκτη κίνηση μας φέρνει πιο κοντά στην εποχή του λίθου παρά στην πρόοδο και την ευημερία".

Παρέμβαση του βουλευτή Χαλκιδικής, Απόστολου Πάνα

Κατεπείγουσα κοινοβουλευτική παρέμβαση κατέθεσε στη Βουλή ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Χαλκιδικής κ. Πάνας Απόστολος απευθυνόμενος στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στην Ερώτησή του ο κ. Πάνας επισημαίνει, πως μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα με την απόφασή της η Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. να κλείσει το Ταχυδρομικό Κατάστημα στον Ν. Μαρμαρά, δίνει άλλο ένα χτύπημα στην περιφέρεια και συγκεκριμένα στις τουριστικές, αλλά και απομακρυσμένες περιοχές, όπου εξυπηρετούνται εκατοντάδες κάτοικοι και πολυάριθμοι τουρίστες.

Τονίζει μάλιστα, ότι το κλείσιμο του Καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. του Ν. Μαρμαρά θα οδηγήσει και στην περαιτέρω υποβάθμιση και αποδυνάμωση της περιοχής, καθώς πολίτες, επιχειρήσεις και οι τοπικές κοινωνίες συνολικά στερούνται πολύτιμες υπηρεσίες.

Ως εκ τούτου ζητεί από τον αρμόδιο Υπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες για την άμεση αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης για το κλείσιμο του εν λόγω Καταστήματος.

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα