Πέμπτη, 02 Μαϊος 2024

Ε Επικαιρότητα

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Χαλκιδικής

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής στο Διοικητήριο του Πολυγύρου, με θέμα τα πλημμυρικά φαινόμενα. και συμμετείχαν εκπρόσωποι δήμων και εμπλεκομένων φορέων και μέλη εθελοντικών οργανώσεων του νομού.

Το θέμα της συνεδρίασης ήταν η θωράκιση του νομού και ο συντονισμός και η συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων τόσο για την πρόληψη, όσο για την αντιμετώπιση έκτακτων φαινομένων, όπως οι πλημμύρες.


Οι ζώνες υψηλού κινδύνου για πλημμύρες στη Χαλκιδική


Οι ζώνες υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση πλημμύρας καταγράφονται και στη Χαλκιδική, σύμφωνα με τη μελέτη της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων, η οποία έχει προχωρήσει στην Προκαταρκτική Αξιολόγηση κινδύνων πλημμύρας σε όλους τους νομούς της χώρας.

Το προηγούμενο διάστημα έγινε καταγραφή των επικίνδυνων περιοχών σε συνεργασία με τους Δήμους. Το σημαντικό ωστόσο είναι η κατάρτιση Χαρτών Επικινδυνότητας Πλημμύρας σε όλη τη Χαλκιδική.

Στις ζώνες δυνητικά υψηλού κινδύνου πλημμύρας για την Κεντρική Μακεδονία υπάρχουν και περιοχές της Χαλκιδικής:

Με βάση την επεξεργασία των ιστορικών συµβάντων οι περιοχές όπου έχουν σηµειωθεί στο παρελθόν σηµαντικές πληµµύρες στη Χαλκιδική είναι τα ρέµατα Ανθεµούντας, Χαβρίας, όπως επίσης και οι παράκτιες περιοχές των Μουδανιών και της χερσονήσου Κασσάνδρας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα