Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η 'Κασσάνδρα Μπροστά' προχωρά δυνατά προς τις εκλογές

Ξεκάθαρο μήνυμα νίκης έδωσαν οι Κασσανδρινοί στο συνδυασμό "Κασσάνδρα Μπροστά" κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο κτήμα delmare στα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής.

Η πολύ μεγάλη συμμετοχή κασσανδρινών στην εκδήλωση του συνδυασμού έδωσε ξεκάθαρα το μήνυμα ότι η παράταξη "Κασσάνδρα Μπροστά" με υποψήφια Δήμαρχο τη Μαρία Παπαδημητρίου έχει πείσει τους πολίτες.

Τη Μαρία Παπαδημητρίου προλόγισε η δημοσιογράφος Ειρήνη Τσαρουχά, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο οδοντίατρος Νίκος Αργυρόπουλος ο οποίος δήλωσε δημόσια τη στήριξή του στο συνδυασμό και στη Μαρία Παπαδημητρίου ξεκαθαρίζοντας ότι οι δυνατότητες της Μαρίας Παπαδημητρίου είναι εκείνα που τον έχουν οδηγήσει στο να την πιστεύει και να τη στηρίζει.

Στη συνέχεια, στο βήμα ανέβηκε ο πολιτικός αναλυτής και δημοσκόπος Δημήτρης Βασιλειάδης από την εταιρεία δημοσκοπήσεων interview ο οποίος τόνισε ότι το ενδιαφέρον της Μαρίας Παπαδημητρίου για την Κασσάνδρα είναι μεγάλο ουσιαστικό και παραγωγικό .

Τέλος, στο βήμα ανέβηκε η πρώην νομαρχιακή σύμβουλος Χρυσούλα Σαράφη η οποία υπογράμμισε της τα προτερήματα της Μαρίας Παπαδημητρίου μεταξύ άλλων την αξιοπιστία, τη σοβαρότητα, τη στιβαρότητα και το όραμά της για τον τόπο.

 

Εν μέσω πολλών χειροκροτημάτων, ανέβηκε στο βήμα η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Παπαδημητρίου η οποία άφησε στην άκρη τον γραπτό λόγο που είχε ετοιμάσει και ξεκαθάρισε ότι θα μιλήσει από στήθους, χωρίς κείμενο και από καρδιάς έτσι όπως συνηθίζει όπως είπε να μιλάει πάντα με τους ανθρώπους.
Χωρίς ξύλινη γλώσσα αλλά πάντα με ανθρώπινη , ειλικρινή, ευθεία επαφή.

Η Μαρία Παπαδημητρίου παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού σε σχέση με τη διαχείριση της καθημερινότητας στην Κασσάνδρα αλλά και με την απόκτηση περισσότερων υποδομών που είναι απαραίτητες για να μπορέσει η Κασσάνδρα να προχωρήσει μπροστά και να ξεπεράσει τα προβλήματα που την ταλαιπωρούν τα τελευταία 30 χρόνια.

Παρουσίασε τους άξονες του Προγράμματος που είναι οι εξής:

-Καθημερινότητα
-Υποδομές
-Επενδύσεις
-Οικονομικές και Διοικητικές Μεταρρυθμίσεις
-Τουριστική και Πολιτιστική ανάπτυξη

Δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων για :
Διοικητικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις όπως τη δημιουργία δύο επιπλέον αντιδημαρχιών στο Δήμο.

Τη δημιουργία αντιδημαρχίας Πρωτογενούς παραγωγής στο δήμο Κασσάνδρας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τεχνοκρατικά και ορθά τα ζητήματα των αγροτών της περιοχής και τη δημιουργία αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης καθώς όπως ξεκαθάρισε δεν υπάρχουν στο δήμο ράμπες για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ δεν υπάρχουν στο δήμο διάδρομοι για να κάνουν τα άτομα με αναπηρία μπάνιο στη θάλασσα ενώ ξεκαθάρισε ότι η δημιουργία κοινωνικού φαρμακείου κοινωνικού ιατρείου και κοινωνικού παντοπωλείου είναι απαραίτητες προκειμένου οι δημότες να έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν. Ο Δήμος Κασσάνδρας που ως τώρα αδιαφορεί για τον αδύναμο συνδημότη, ήρθε η ώρα να σταθεί δίπλα του.

Αναφορικά με τις διοικητικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις, δεσμέυτηκε για την πλήρη και ενίσχυση των τοπικών Συμβουλίων ως προς τη δυναμική τους σύμφωνα με το οποίο το 1/3 του ποσού των ανταποδοτικών τελών κάθε χωριού θα γυρίζει κάθε χρόνο με έργα στο οικείο δημοτικό διαμέρισμα. Έργα που θα επιλέγουν οι Πρόεδροι και τα Τοπικά Συμβούλια.
Ενώ ξεκαθάρισε ότι για να αποκτήσουν ξανά οι κοινοτάρχες δύναμη και φωνή θα Οριστεί η Επιτροπή Προέδρων Δήμου Κασσάνδρας.

Σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα έλλειψης συστημάτων βιολογικού καθαρισμού σε τέσσερα χωριά της Κασσάνδρας γεγονός ανήκουστο για έναν τόπο τουριστικό, ωστόσο όμως δυστυχώς αυτό το πρόβλημα υπάρχει και η Μαρία Παπαδημητρίου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν αυτά τα χωριά περισσότερο χρονικό διάστημα πίσω καθώς εαν δεν προσβάλλονται οι δημοτικές διοικήσεις από αυτή την οπισθοδρόμηση τότε απλά δεν έχουν καταλάβει τίποτα και ειδικά δεν έχουν καταλάβει ποιον τόπο διοικούν και αδιαφορούν.

Παράλληλα δεσμέυτηκε για επέκταση των δικτύων αποχέτευσης σε όλα τα χωριά καθώς και για αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης αμιάντου με σύγχρονες υποδομές.

Επίσης, η Μαρία Παπαδημητρίου παρουσίασε το οραματικό πλάνο με τίτλο η Ριβιέρα της Κασσάνδρας σύμφωνα με το οποίο δεσμεύτηκε για κατασκευή άμμοκρατών από τη Νέα Φώκαια έως το Παλιούρι και από τα λουτρά της Αγίας Παρασκευής ως τη Σίβηρη, προκειμένου να μεγαλώσουν οι ακτές της Κασσάνδρας και να δημιουργηθεί ζωτικός χώρος για τον τουρισμό στην περιοχή. Επίσης, βάσει του σχεδίου με τίτλο " Riviera της Κασσάνδρας" ξεκαθάρισε και δεσμεύτηκε ότι στην Κασσάνδρα θα τοποθετηθούν τουλάχιστον 150 πλωτοί προβλήτες σε το μήκος των ακτών της ενώ δεσμεύτηκε και για τη δημιουργία μαρινών και τουριστικών καταφυγίων τουλάχιστον σε τρεις περιοχές του δήμου προκειμένου να αυξηθεί κατακόρυφα ο τουρισμός από θαλάσσης κάτι που ως τώρα δεν υπάρχει και καταδικάζει την Κασσάνδρα σε οικονομικό μαρασμό σε σχέση με το εν λόγω είδος τουρισμού.

Σχετικά με τις αναπλάσεις που είναι απαραίτητες σε όλα τα χωριά, δεσμέυτηκε για ένα συνολικό έργο ανανέωσης και ανάπλασης τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα της Κασσάνδρας καθώς και για κατασκευή παιδικών χαρών παντού.

Για την προστασία του δασικού πλούτου της Κασσάνδρας ανέφερε ότι η παράταξη "Κασσάνδρα Μπροστά" έχει ήδη έτοιμο σχέδιο θωράκισης του δάσους με συγκεκριμένο δίκτυο δεξαμενών νερού ενώ σχολίασε πως παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες της δημοτικής διοίκησης να προβάλλει το δήθεν έργο της, το δάσος βρίσκεται σε κίνδυνο γιατί δεν έχει ληφθεί καμία σοβαρή μέριμνα ως τώρα.

Η Μαρία Παπαδημητρίου ξεκαθάρισε ότι το πρόγραμμα της παράταξης είναι οργανωμένο από ομάδες ειδικών συνεργατών οικονομολόγο δικηγόρο μελετητή μηχανικό, μηχανικό περιβάλλοντος, έτσι ώστε όλα όσα περιλαμβάνει να είναι τεκμηριωμένα καθώς η σοβαρότητα ορίζεται από την αντιστοιχία έργου και λόγου όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Μαρία Παπαδημητρίου.

Επίσης, δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει και την παρούσα κατάσταση στο δήμο λέγοντας ότι η Ενωμένη Κασσάνδρα εμφανίζεται χωρισμένη αλλά παρόλα αυτά πάλι ενωμένη καθώς οι αντιδήμαρχοι της παρούσας διοίκησης είναι ταυτόχρονα υποψήφιοι με άλλον συνδυασμό του οποίου ηγείται πρώην αντιδήμαρχος της παρούσας διοίκησης γεγονός που σημαίνει ότι ως τώρα δεν είναι ξεκάθαρα τα όρια ανάμεσα στις δύο αυτές παρατάξεις.

Η Μαρία Παπαδημητρίου επίσης υπογράμμισε ότι η συμμετοχή της παράταξης Κασσάνδρα μπροστά στις εκλογές για την Κασσάνδρα είναι ξεκάθαρα ένα αποτέλεσμα της κοινής λογικής που ορίζει ότι ένας διεθνής προορισμός του ορισμού σαν την Κασσάνδρα δεν μπορεί να συνεχίζει να αντιμετωπίζει τέτοιες ελλείψεις και τέτοια εγκατάλειψη και παρόλα αυτά η δημοτική διοίκηση αισθάνεται ότι παράγει σπουδαίο έργο και να το διαφημίζει χωρίς να το έχει παράξει.

Η καθημερινότητα του Κασσανδρινου Πολίτη δυστυχώς είναι πολύ δύσκολη αλλά η δημοτική διοίκηση και σε αυτή συμπεριλαμβάνονται και οι αντιδήμαρχοι του άλλου υποψήφιου συνδυασμού, προφανώς δείχνουν ότι δεν έχουν καταλάβει ότι δεν αντιμετώπισαν σοβαρά τα μεγάλα προβλήματα του τόπου και συνεχίζουν να διεκδικούν την ψήφο του πολίτη σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Τέλος, η Μαρία Παπαδημητρίου δεσμέυτηκε για σκληρή δουλειά και αγώνα προκειμένου η Κασσάνδρα να πάει μπροστά στην πράξη και οι δημότες να απολαμβάνουν επιτέλους, τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη που ως τώρα έχουν στερηθεί.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα