Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Έρχεται η εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμα στις 29 Αυγούστου

Η εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμα στη Χαλκιδική έρχεται φέτος από τις 29 Αυγούστου έως και τις 4 Σεπτεμβρίου, η οποία ναι μεν επιστρέφει φέτος δυναμικά με την παρουσία εκατοντάδων εκθετών αλλά… με αυξημένο κόστος συμμετοχής.

Το ενδιαφέρον μέχρι στιγμής των εμπορικών εκθετών είναι αρκετά έντονο από πόλεις όλη της χώρας σε σύγκριση με την περσινή χρονιά που υπήρχαν απώλειες κατά 70-75 θέσεις, ενώ στόχος των αρμοδίων είναι να καλυφθούν και οι 580 θέσεις, φτάνοντας το 100% σε πληρότητα. Σε δηλώσεις του στο ThessToday.gr o πρόεδρος του Εμπορικού Πολιτιστικού Κέντρου Αγίου Μάμαντος ΑΕ, Χρήστος Γκούτζιος ανέφερε ότι οι εκθέτες έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση μέχρι και τέλη Ιουλίου προκειμένου να κατοχυρώσουν μια θέση στην εμποροπανήγυρη.

«Και οι 580 θέσεις είναι διαθέσιμες φέτος. Αν και πέρσι είχαμε πολλά κενά, για φέτος εκτιμώ ότι θα είναι λιγότερα, 10-12 περίπου όπως είχαμε και τις χρονιές προ πανδημίας. Σκοπός μας βέβαια είναι να φτάσουμε το 100% σε πληρότητα εκθετών», είπε χαρακτηριστικά.

Αυξημένο το κόστος συμμετοχής

Όσον αφορά το κόστος συμμετοχής για τους εκθέτες, σύμφωνα με τον κ. Γκούτζιο, αυξήθηκε τη φετινή χρονιά κατά 10%-15% λόγω της ενέργειας που αποτελεί το μεγαλύτερο οικονομικό πλήγμα για τη λειτουργία της εμποροπανήγυρης. «Το κόστος της ενέργειας και των υλικών για να ξεκινήσουμε τις ετοιμασίες, το επωμίζεται η εταιρεία. Την περσινή χρονιά είχαμε 40% άνοδο στην ενέργεια και γι’ αυτό προχωρήσαμε φέτος σε αύξηση του κόστους συμμετοχής, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις τιμές του ρεύματος. Οι αυξήσεις έγιναν κυρίως στις θέσεις που βρίσκονται κοντά σε κεντρικούς δρόμους και στις καντίνες που αφορούν την εστίαση», εξήγησε διευκρινίζοντας ότι η εκδήλωση ενδιαφέροντος δεν φαίνεται να επηρεάζεται από την αύξηση του κόστους. Όπως ακόμη τόνισε ο κ. Γκούτζιος, έγιναν και μειώσεις στη μίσθωση ορισμένων θέσεων που παρέμεναν κενές, όπως στο εσωτερικό του χώρου και στα στενά.

Το μειωμένο κέρδος και οι ελπίδες …για φέτος

Μειωμένο κατά 4%-5% ήταν το κέρδος της εταιρείας από την εμποροπανήγυρη του 2022 λόγω της «τσιμπημένης» ενέργειας, ειδικότερα το 2022 ο τζίρος άγγιξε τις 285.000 με 290.000 ευρώ, όταν προ πανδημίας ήταν στις 310.000 ευρώ. «Για το 2023 αισιοδοξούμε σε άνοδο του τζίρου και φυσικά μεγαλύτερο από την περσινή χρονιά, λαμβάνοντας υπόψη το υψηλό ενδιαφέρον των εκθετών αλλά και το γεγονός ότι οι πολίτες περιμένουν πως και πως την φετινή λειτουργία του πανηγυριού, από τα μεγαλύτερα στη Βόρεια Ελλάδα», δήλωσε στο ThessToday.gr κ. Γκούτζιος.

Τεράστια είναι παράλληλα τα οικονομικά οφέλη από την εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμα για την τοπική κοινωνία και για τις γύρω περιοχές, καθώς ο όγκος δουλειάς των καταστημάτων, από σούπερ μάρκετ μέχρι την εστίαση και τη διαμονή στα τουριστικά καταλύματα είναι μεγάλος με τους επιχειρηματίες να βλέπουν τον τζίρο τους να αυξάνεται σημαντικά. «Πέρσι, επικράτησε το αδιαχώρητο στο πανηγύρι με την προσέλευση των επισκεπτών να εκτιμάται ότι θα είναι μεγάλη και τη φετινή χρονιά», επισήμανε ο κ. Γκούτζιος.

Σημειώνεται τέλος ότι το πρόγραμμα των μουσικών και χορευτικών εκδηλώσεων είναι υπό διαμόρφωση και αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα αρχές Αυγούστου.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα