Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Bελτίωση των σχολικών μονάδων του Δήμου Αριστοτέλη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η συστηματική προσπάθεια δημιουργίας καλύτερης σχολικής στέγης στο Δήμο Αριστοτέλη, στόχος που είχε τεθεί από την πρώτη ημέρα αυτής της δημοτικής θητείας.

Με δαπάνες της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», τους τελευταίους μήνες ολοκληρώθηκε σειρά εργασιών και προμηθειών σε εννέα σχολικά κτίρια και συγκεκριμένα:
- Προμήθεια και εγκατάσταση νέων εξωτερικών κουφωμάτων στο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου, ύψους δαπάνης 28.842 €.
- Ανακαίνιση, συντήρηση και επισκευή των υγειονομικών εγκαταστάσεων στο Δημοτικό Σχολείο Μεγάλης Παναγίας, ύψους δαπάνης 27.404 €.
- Εγκατάσταση νέας θερμοπρόσοψης και ανακαινίσεις της αίθουσας πληροφορικής και της αίθουσας εκδηλώσεων, στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Ρόδων, συνολικού ύψους δαπάνης 29.995 €.
- Προμήθεια και εγκατάσταση 37 νέων ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑΛ, στο Γυμνάσιο και στο Δημοτικό Σχολείο Αρναίας, στο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο Μεγάλης Παναγίας και στο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοχωρίου.
 

Η προετοιμασία ενόψει και της νέας χρονιάς συνεχίζεται, καθώς ανάλογες εργασίες, τόσο με τη συνδρομή της μεταλλευτικής εταιρείας όσο και με ίδιους πόρους του Δήμου, προγραμματίζονται και σε άλλα σχολικά κτίρια του Δήμου Αριστοτέλη, όπου διαπιστώνεται ανάγκη.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε σχετικά:
«Αποτελεί κάθε χρόνο υψηλή προτεραιότητα στην πράξη, η ποιότητα ζωής των παιδιών μας στα σχολεία όπου περνούν σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς τους και η δυνατότητα να έχουν στη διάθεσή τους τις καλύτερες δυνατές εγκαταστάσεις και σύγχρονο εξοπλισμό για την εκπαιδευτική διαδικασία. Η ανάληψη σημαντικού μέρους των ετήσιων δαπανών για τη σχολική στέγη από την εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός”, μας βοηθά να είμαστε και πιο έγκαιροι στην υλοποίηση αυτών των εργασιών, αλλά και να διευρύνουμε την ποικιλία των παρεμβάσεων, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τις σχολικές εγκαταστάσεις και αντιμετωπίζοντας με τρόπο δραστικό και οριστικό τις όποιες ανάγκες εντοπίζονται. Εκτός από την εταιρεία, οφείλω να ευχαριστήσω και τις σχολικές επιτροπές, αλλά και τους εντεταλμένους σχετικώς δημοτικούς συμβούλους Ευγενία Γιαννούση και Νίκο Κεφαλά, για τις προσπάθειές τους και τον συντονισμό των ενεργειών που οδηγούν και φέτος στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.»


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα