Παρασκευή, 03 Μαϊος 2024

Ε Επικαιρότητα

Στη Χαλκιδική η επετειακή ΓΣ της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας

Με κεντρικό θέμα «30 χρόνια ΔΣΟ: Απέναντι σε νέες προκλήσεις – Μπροστά σε νέες προοπτικές» ξεκίνησε σήμερα η επετειακή 30η Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) στη Σιθωνία και θα διαρκέσει έως τις 2 Ιουλίου 2023.

Ο διακοινοβουλευτικός θεσμός, που απαρτίζεται από ορθόδοξους βουλευτές δεκάδων χωρών, ολοκληρώνει ένα κύκλο τριών δεκαετιών πλούσιας δράσης και ουσιαστικής προσφοράς, προάγοντας την ενότητα των Ορθοδόξων, την προστασία των διωκόμενων Χριστιανών και τις ιδέες της ειρήνης και της συνεργασίας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε με την επίσημη τελετή έναρξης της 30ης Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. με χαιρετισμό του Γενικού Γραμματέα της Δ.Σ.Ο. δρ Μάξιμου Χαρακόπουλου, ενώ την κήρυξη έναρξης των εργασιών της επετειακής Γενικής Συνέλευσης πραγματοποίησε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Αθανάσιος Μπούρας. Χαιρετσιμό απήυθυνε και η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Κατερίνα Ζωγράφου.

Στην τελετή έναρξης συμμετείχαν κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες της Δ.Σ.Ο. από 20 χώρες, καθώς και εκπρόσωποι Διεθνών Οργανισμών και φορέων της κοινωνίας των πολιτών. Η επίσημη τελετή έναρξης ολοκληρώθηκε με την κεντρική ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Δ.Σ.Ο. κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Μήνυμα του Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Με την ευχή του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β', ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης, βρίσκεται στην Σιθωνία για να συμμετάσχει με την ιδιότητά του ως Σύνδεσμος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) με το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο (ΠΑΠ), στην ειδική 30η επετειακή Γενική Συνέλευση και να μεταφέρει το μήνυμά του Μακαριωτάτου.

“Ατυχώς στις ημέρες μας πληθαίνουν οι φωνές που επιθυμούν μια Ευρώπη, όπου κάθε τι χριστιανικό θα έχει εξοβελιστεί από την δημόσια σφαίρα, ως να είναι η χριστιανική πίστη μια καθαρά ατομική υπόθεση και όχι μια ανεκτίμητη γονιμοποιητική δύναμη που καθόρισε, σε μεγάλο βαθμό, τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό και επηρέασε τις ιστορικές και κοινωνικές
εξελίξεις. Ασφαλώς, η Ορθόδοξη Παράδοση με τον δικό της τεράστιο πλούτο και τις αρχέγονες καταβολές της κατέχει σημαντική θέση μέσα στον Ευρωπαϊκό χώρο και θα ήταν, τουλάχιστον, άτοπο να αγνοηθεί ο ρόλος της και η συνεισφορά της στο σύγχρονο Ευρωπαϊκό και όχι μόνο γίγνεσθαι“, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο μήνυμα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα