Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού στο 5ο Νηπιαγωγείο Ν.Μουδανιών

Την 1η θέση στον 7ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού με θέμα «Μία λέξη μαγική... ίσως σώσει τη Γη!» κέρδισε το 5ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών. Ο διγωνισμός πραγματοποιήθηκε κατά το σχολικό 2022-2023 από τη Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Γι’ ακόμη μια φορά ένα σχολείο του Δήμου μας, μας κάνει υπερήφανους! Θερμά συγχαρητήρια στους μικρούς μαθητές και στις εκπαιδευτικούς τους του 5ου Νηπιαγωγείου Νέων Μουδανιών, Ζωή Φαργάνη και Ελίνα Αβραμίδου, για την κατάκτηση της 1ης θέσης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού", ανέφερε ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς.

Το παραμύθι

Μια λέξη μαγική ..... ίσως σώσει την Γη!
Θαύματα κάνει η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.
Να τος ο Φλάη το φλαμίνγκο πετάει ώρες πάνω από την θάλασσα. Ψάχνει για να βρει κάτι για φαΐ.
Ωπ, κάτι βλέπει να λαμπυρίζει, μα μόλις το πλησιάζει, άσχημα μυρίζει.
-Δεν είναι ψάρι αυτό μα ούτε και γαρίδα, μπερδεύτηκα και νόμιζα πως άλλο εγώ είδα.
Κάποιος έφαγε καλά και πέταξε την κονσέρβα του στην θάλασσα βαθιά.
Με το ράμφος του ο Φλάη θα πιάσει την κονσέρβα και γρήγορα την πετάει χωρίς να πει κουβέντα. Σκέφτεται όμως πως πρέπει να βρεθεί μια λύση και τους κατοίκους της θάλασσας να ειδοποιήσει. Θέλει να στείλει μήνυμα μέσα στον βυθό, συνέλευση να κάνουν για το κοινό τους καλό.
-Αααα... Βλέπουν καλά τα μάτια μου ή με έπιασε ναυτία;
Κάβουρας είναι αυτός που κάνει ηλιοθεραπεία; Φίλε μου κάβουρα θέλω την βοήθειά σου, κάνε ένα καλό να έχεις την υγειά σου. Φώναξε όλα τα πλάσματα του βυθού να συνεννοηθούμε να δούμε τι θα κάνουμε εμείς που εδώ ζούμε.
Έτσι λοιπόν και έγινε, μαζεύτηκαν όλα τα ζώα, συμφώνησαν να καθαρίσουν πριν έρθει μεγάλη μπόρα. Κατάλαβαν πως μόνο όλοι μαζί θα μπορούσαν να έχουν μια συνεργασία σωστή! Ξεκίνησαν τότε την δουλειά και φώναζαν με όλη τους την καρδιά.
-Έλα και εσύ, έλα και εσύ! Όλοι μαζί στην εργασία, αυτό θα πει Συνεργασία!
Η χελώνα με το στόμα μαζεύει τα δίχτυα των ψαράδων, για καλό όλων και των δικών της φιλενάδων. Ο ξιφίας με την μύτη κάρφωνε όλα τα χαρτικά και το χταπόδι με τις βεντούζες έπιανε τα πλαστικά. Το καλαμάρι με τα πλοκάμια σκούπιζε όλο τον βυθό και η σαρδέλα με τα μεγάλα μάτια έβρισκε το παραμικρό. Ο σολομός με την ουρά του έσπρωχνε στον κάδο τα καλαμάκια και ο κάβουρας με τις δαγκάνες έπιανε αποτσίγαρα και σακουλάκια. Ο αστερίας με όλο του το σώμα άρχισε να σφουγγαρίζει και όλα μέσα στη θάλασσα κατάφερε να γυαλίσει.
-Μα... Εγώ τίποτα δεν έκανα, είπε η σουπιά.
-Μη στεναχωριέσαι , έχουμε και για σένα μια δουλειά. Μήνυμα επειγόντως να στείλουμε στους ανθρώπους, πως πρέπει να φροντίζουμε αυτούς του όμορφους τόπους. Η μαγική μας λέξη είναι η «Συνεργασία» μόνο με αυτήν θα έχουμε στην Γη ευημερία.
-Εμπρός σουπιά ρίξε μπόλικο μελάνι, να σταλεί το μήνυμα σε κάθε της Γης λιμάνι!


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα