Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Σύμφωνο τουριστικής συνεργασίας Δήμου Αριστοτέλη – Λέσκοβατς Σερβίας

Την κοινή απόφαση για στενή συνεργασία στο πεδίο των τουριστικών και πολιτιστικών ανταλλαγών, επιβεβαίωσαν o Δήμος Αριστοτέλη της Χαλκιδικής και ο Δήμος Λέσκοβατς από τη Σερβία, με σχετικό Σύμφωνο που υπεγράφη στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μετόχι Κάκαβος της Ι.Μονής Χιλανδαρίου στην Ιερισσό.

Το Σύμφωνο υπέγραψαν ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος και εκ μέρους του Λέσκοβατς ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αλεξάνταρ Πέισιτς, παρουσία της Γενικής Προξένου της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη κ. Τζασμίνας Μίλασιτς.

Η υπογραφή συνοδεύτηκε από μια εκδήλωση ανάδειξης της μοναστηριακής κουζίνας στο πλαίσιο του φετινού κύκλου εκδηλώσεων «KOUZINA» με γαστρονομικές επιλογές βασισμένες σε τοπικά προϊόντα του Δήμου Αριστοτέλη και του Άθωνα και βέβαια το εξαιρετικό χιλανδαρινό κρασί.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η Εκκλησιαστική Χορωδία «Άγιος Γεώργιος» του Βελιγραδίου, που γέμισε το φυσικό σκηνικό με εκκλησιαστικές μελωδίες της κοινής Ορθόδοξης παράδοσης των δύο λαών.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, τόνισε: «Ευχαριστούμε και καλωσορίζουμε την αγαπητή Πρόξενο της Σερβίας και τους νέους μας φίλους από το Λέσκοβατς. Ως πύλη της Αθωνικής Πολιτείας, ο τόπος μας αποτελεί έναν προνομιακό τόπο υποδοχής για τον ομόδοξο Σέρβο επισκέπτη που επιθυμεί να συνδυάσει οικογενειακές διακοπές με ένα προσκύνημα στο Άγιον Όρος. Επενδύουμε λοιπόν στην παραδοσιακή ελληνοσερβική φιλία, αλλά και στα οικουμενικά χαρακτηριστικά του Δήμου Αριστοτέλη, με επαγγελματισμό που αποσκοπεί αφενός στην διαρκή προσέγγιση των γειτονικών βαλκανικών αγορών, αφετέρου στην παροχή σύγχρονων ποιοτικών υπηρεσιών σε έναν προορισμό που συνδυάζει ιδανικά, φύση, ιστορία και παράδοση.»


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα