Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Το ΚΟΥΖΙΝΑ στη μνήμη του Γέροντα Επιφάνιου

Μια βραδιά στη μνήμη του Γέροντα Επιφάνιου του Μυλοποταμινού αφιέρωσε το ΚΟΥΖΙΝΑ. Το αρμόδιο Υπουργείο παραχώρησε για μία και μόνο ημέρα τη χρήση του αρχαιολογικού χώρου της Μονής Ζυγού, ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Ήταν μια γιορτή σύμπραξης, συνεργασίας και ομοφωνίας. Ο επικεφαλής chef της εκδήλωσης, Σωτήρης Ευαγγέλου του Makedonia Palace και 20 τοπικοί chef δούλεψαν σκληρά (όπως εκείνος, που δε φοβόταν τη δουλειά) και παρουσίασαν ένα εξαιρετικό μενού, όπως εκείνα που ο ίδιος προετοίμαζε αγόγγυστα και χαρούμενα.

Ένα εργαστήρι δημιουργίας, μια κυψέλη, ένας όγκος ανθρώπων, που κατάφεραν να στήσουν μια υπαίθρια κουζίνα στα σύνορα του Άθωνα, με νταβάδες, κατσαρόλες και εξοπλισμούς – δεν πίστευες (αλήθεια) στα μάτια σου αυτό που έβλεπες…

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, ο βουλευτής Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, η αντιπεριφερειάρχης, Κατερίνα Ζωγράφου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Κουφίδης και άλλοι επίσημοι.

Ο βουλευτής Χαλκιδικής ΝΔ, Γιάννης Γιώργος, εξήρε την προσωπικότητα και τη μαγειρική τέχνη του πατρός Επιφανίου, η οποία, όπως είπε, αποτέλεσε το ιδανικό μείγμα μεσογειακής διατροφής και αγιορείτικης παράδοσης. Η στάση ζωής και η πνευματικότητά του, μετατράπηκαν σε σύμβολο της νέας τάσης στη διατροφή, την ίδια ώρα που πρόβαλε στα πέρατα του κόσμου τη Χαλκιδική και τα τοπικά της προϊόντα.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα