Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κ. Μάλαμα: Ο διαγωνισμός για το Φράγμα του Χαβρία κατέρρευσε χθες!

Παρά την τέταρτη κατά σειρά παράταση που δόθηκε μέχρι τις 30 Μαΐου από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών στο διαγωνισμό για το έργο κατασκευής του Φράγματος Χαβρία, ο διαγωνισμός κατέρρευσε, καθώς καμία προσφορά δεν κατατέθηκε.

Παρά τις τέσσερις παρατάσεις που δόθηκαν για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών και οι τρεις υποψήφιοι δεν έκαναν την τελική δεσμευτική κίνηση. Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός είχε ξεκινήσει με την διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις 30 Οκτωβρίου 2020.

Η εξέλιξη καθυστερεί περεταίρω την κατασκευή του φράγματος του Χαβρία, που δικαίως έχει χαρακτηριστεί "γεφύρι της Άρτας" και η ΝΔ μένει εκτεθειμένη, καθώς το έργο του Φράγματος αποτέλεσε αιχμή του προεκλογικού δόρατος όλων των υποψηφίων της ΝΔ στη Χαλκιδική!

Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα ήταν καυστική στα σχόλιά της:

"Ο διαγωνισμός για το Φράγμα του Χαβρία κατέρρευσε χθες. Ο κ. Μητσοτάκης θα το ανακοινώσει στους πολίτες;

Το έργο του φράγματος του Χαβρία ψάχνει εδώ και σχεδόν δύο χρόνια ανάδοχο, μετά από διαδοχικές παρατάσεις στην υποβολή δεσμευτικής προσφοράς από ιδιώτη κατασκευαστή.

Χθες, η εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, η οποία είχε προχωρήσει μετά από χρόνια αναμονής κι αναβολών στο τελικό της στάδιο, ήταν ιδιαίτερα αρνητική για τη Χαλκιδική.

Καμία εταιρία από τις τρεις που είχαν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον δεν κατέθεσε δεσμευτική προσφορά, με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος.

Ένα κρίσιμο έργο για τη Χαλκιδική, για τους αγρότες, για τους πολίτες, ακυρώνεται μέχρι νεοτέρας.

Θα πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να μας εξηγήσει γιατί ο διαγωνισμός οδηγήθηκε σε αδιέξοδο και γιατί οι τρεις μεγάλες κοινοπραξίες αποσύρθηκαν.
Να δοθούν εξηγήσεις τώρα."


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα