Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Περιοδεία Γρ.Τάσιου σε Ν.Ροδα και Ιερισσό

Περιοδεία στα Νέα Ρόδα και την Ιερισσό του Δήμου Αριστοτέλη πραγματοποίησε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος.

Συναντήθηκε με δημοτικούς υπαλλήλους στους χώρους του Δημαρχείου, εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ και έκανε βόλτα στην τοπική αγορά. «Συζητήσαμε με καταστηματάρχες και επιχειρηματίες στο εμπορικό κομμάτι της Ιερισσού, όλα τα τρέχοντα θέματα της σεζόν, καθώς επίσης και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά τη χειμερινή περίοδο με αναφορές στην εισαγόμενη ακρίβεια εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και της αύξησης του πληθωρισμού. Οι δυσκολίες επηρέασαν την αγοραστική δύναμη των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, όμως οι συμπολίτες μου είναι αισιόδοξοι ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί ενόψει καλοκαιριού. Ελπίζουν ότι τα μαγαζιά τους θα ανακτήσουν τζίρους και με την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου, ένα νέο έργο του Δήμου Αριστοτέλη που θα αυξήσει την τουριστική κίνηση», δήλωσε ο κ. Τάσιος.

Τα Νέα Ρόδα, μια περιοχή με έντονο προσφυγικό στοιχείο, αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια τουριστικά, κυρίως με μικρές ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Οι άνθρωποι του επιχειρείν προετοιμάζονται για μια καλή τουριστική σεζόν και ζητούν παράλληλα έργα υποδομής, μεταξύ αυτών και η ανάδειξη της «διώρυγας» του Ξέρξη.

Ο κ. Τάσιος πραγματοποίησε το βράδυ ομιλία σε καφέ της Ιερισσού και συζητώντας με εργαζόμενους και επαγγελματίες για την επόμενη μέρα, η κουβέντα επικεντρώθηκε στις υποδομές που λείπουν, όπως είναι το νέο λιμάνι της Ουρανούπολης και η βελτίωση του οδικού άξονα Τρυπητής - Ουρανούπολης. «Γνωρίζω καλά τις αγωνίες σας, γιατί είμαι κι εγώ ένας από εσάς. Ένας από τους βασικούς στόχους του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η αύξηση των εισοδημάτων με την προσέλκυση επενδύσεων στην περιφέρεια. Σκεφτείτε ότι σήμερα υλοποιούνται 170 σημαντικά έργα υποδομής σε όλη τη χώρα, άρα με τους πολίτες μαζί μας και με αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, το να βρεθεί η Χαλκιδική στην πρώτη γραμμή δεν είναι όνειρο απατηλό. Από την πλευρά μου, προτίθεμαι να αναλάβω πρωτοβουλία για την παράκαμψη Σταυρού, ώστε η διάδραση με το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης να αλλάξει άρδην την ταυτότητα του προορισμού μέσα στην επόμενη πενταετία, καθώς επίσης και για την αναβάθμιση των υπηρεσιών και τη στελέχωση του περιφερειακού Ιατρείου της Ιερισσού», σημείωσε.

Το πρωί του Σαββάτου 13 Μαΐου 2023, ο κ. Τάσιος θα βρίσκεται στον Πολύγυρο όπου θα παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στη Χαλκιδική (δοξολογία και παρέλαση). Στη συνέχεια, θα επισκεφτεί το Δήμο Σιθωνίας και συγκεκριμένα τη Σάρτη, τη Συκιά και την Τορώνη.

Στη διάρκεια της περιοδείας του θα τον ακολουθήσει το τηλεοπτικό συνεργείο του γερμανικού καναλιού ZDF, το οποίο ζήτησε να καταγράψει την πορεία ενός ανθρώπου του Τουρισμού που κατεβαίνει στο στίβο της πολιτικής στη Χαλκιδική, για να αξιοποιήσει για τον τόπο του την εμπειρία που απέκτησε από υψηλές θέσεις ευθύνης στον κλάδο του.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα