Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Γιάννης Γιώργος από τον Πολύγυρο: Πάμε μπροστά με τη Νέα Δημοκρατία

Την κεντρική προεκλογική ομιλία του πραγματοποίησε απόψε με μεγάλη επιτυχία στον Πολύγυρο, ο υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής της Ν. Δ., Γιάννης Γιώργος. Φίλοι και μέλη της Νέας Δημοκρατίας τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ενώ η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλιδου προλόγισε τον κ. Γιώργο, εξαίροντας την προσωπικότητά του και το έργο του στη Χαλκιδική.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον συνολικό απολογισμό του έργου κατά τη διάρκεια της θητείας του ως αντιπεριφερειάρχης, καθώς και τη βασική του τοποθέτηση για τα έργα που έχουν δρομολογηθεί και να υλοποιηθούν.

Ο κ. Γιώργος αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαϊου τόνισε:
«Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι πολίτες θα συγκρίνουν και θα επιλέξουν, με γνώμονα το καλύτερο για τους ίδιους και για τη χώρα. Δεν θα αφήσουν το πολιτικό σύστημα να ξαναγίνει μέρος του προβλήματος. Δεν θα παραπλανηθούν από τα ψέματα, τη λάσπη και τα συνθήματα που θα μας πολιορκήσουν ξανά. Το δίλημμα είναι ένα: θα μείνουμε στο χθες ή θα επιλέξουμε το αύριο; Θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;».

Ειδικότερα στον Δήμο Πολυγύρου ο κ.Γιώργος παρουσίασε τα έργα που ολοκληρώθηκαν (ενταγμένα στα προγράμματα ΠΕΧ και ΠΔΕ) όπως:
• Δρόμος Ριζά – Πλατανοχώρι (προϋπολογισμός περίπου 5.200.000,00€)
• Αποκαταστάσεις και επιδιορθώσεις σε σχολεία όπως το ΕΠΑΛ Πολυγύρου.
• Το Γυμνάσιο – Λύκειο Πολυγύρου, το 1ο Δημοτικό Πολυγύρου αλλά και το 2ο και το 3ο Δημοτικό Πολυγύρου: Κουφώματα, ελαιοχρωματισμούς, επιδιορθώσεις στέγης κ.λ.π. Πέντε εκπαιδευτήρια στο σύνολο όπου διατέθηκαν περίπου 600.000,00€.
• Αντιπλημμυρικό Πολυγύρου (ενταγμένο στο ΠΔΕ – 1.226.000,00€)

Έχουν δρομολογηθεί και θα γίνουν:
• Ασφαλτόστρωση του αγροτικού δρόμου Όλυνθος-Πορταριά (120.000,00€)
• Ανάδειξη του Δημοτικού Σχολείου Βραστάμων (εμφάνιση πέτρας κτιρίου)
• Τοποθέτηση οδοφωτισμούκαι φύτευση της εισόδου Γαλάτιστας (250.000.00€)
• Εργασίες στους Ιερούς Ναούς, Αγίου Αθανασίου Ολύνθου, Αγίου Δημητρίου Γαλάτιστας, Αγίου Αθανασίου Ριζών, της εκκλησίας των Βραστών, των Αγίων Αποστόλων στην Ορμύλια.
• Πεζογέφυρα στη Μεταμόρφωση (ολοκληρώθηκε η μελέτη) και
• Κατασκευή κόμβου στο Δημοτικό Σχολείο Ζερβοχωρίων (μελέτη του Δήμου) το θέμα το τρέχει και η Αντιπεριφερειάρχης.

Την ίδια ώρα υλοποιήθηκαν έργα ενταγμένα στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας που χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και κατασκευάστηκαν από τον Δήμο:
• Οργάνωση και υλοποίηση μόνιμης έκθεσης Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου (500.000,00€)
• Αποσιδήρωση πόσιμου νερού στους οικισμούς Βραστάμων, Πλανών, Βάβδου και υποδομές διασφάλισης ποιότητας νερού του Δ. Πολυγύρου.
• Κατασκευή Β΄Φάσης ΧΥΤΑ Ανθεμούντα.

Επίσης, παρουσίασε τα έργα ενταγμένα στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης μέσω της ΠΕΧ
- Έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας Ορμύλιας και Ψακουδίων Δ. Πολυγύρου (2.924.000,00€) και υπάρχει διαπραγμάτευση με την ΠΚΜ να διατεθεί ολόκληρο το ποσό που χρειάζεται για να δημοπρατηθεί το έργο.

- Τέλος στον τομέα του Πολιτισμού – Αθλητισμού μέσα από μια εξαιρετική συνεργασία με τους Συλλόγους του Δήμου και τον ίδιο τον Δήμο, ολοκληρώθηκε πέρυσι ειδικά ένα μεγάλο πρόγραμμα χρηματοδότησης εκδηλώσεων όχι μόνο στην πρωτεύουσα αλλά σχεδόν στο σύνολο των χωριών του Δήμου Πολυγύρου, κρατώντας ζωντανή τη λαϊκή παράδοση του τόπου μας, αλλά στηρίζοντας και τον αθλητισμό της περιοχής.

Η επόμενη προγραμματισμένη προεκλογική ομιλία του υποψηφίου βουλευτή Χαλκιδικής της ΝΔ, Γιάννη Γιώργου είναι την Τετάρτη 10 Μαίου, στις 7.30 το απόγευμα, στη Νικήτη, στο καφέ-πίτσα «Αλέξανδρος».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα