Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Στο στόχαστο της αρκούδας κτηνοτροφική μονάδα στην Παλαιόχωρα

Κτηνοτρόφος που διατηρεί κτηνοτροφική μονάδα με βοοειδή στην Παλαιόχωρα κατήγγειλε στις αρμόδιες αρχές ότι δέχτηκε επίθεση από δύο αρκούδες.


Όπως ισχυρίζεται ο κτηνοτρόφος, δύο αρκούδες επιτέθηκαν στη μονάδα και κατασπάραξαν ένα μοσχαράκι.
Η πληροφορία και η φωτογραφίες που έβγαλε ο κτηνοτρόφος έχουν τρομοκρατήσει όσους έχουν επαγγέλματα στο δασικό και αγροτικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής.

Την ίδια ώρα οι δυο μελισσοκόμοι που υπέστησαν ζημιές στις κυψέλες τους από την αρκούδα απομάκρυναν από την περιοχή των Βραστάμων τα μελίσσια τους, μη μπορώντας να αντέξουν την οικονομική ζημία που υπέστησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Greenagenda.gr, οι υπάλληλοι του δασαρχείου της περιοχής βρίσκονται σε επικοινωνία και λαμβάνουν γνώση από τους συναδέλφους τους σε Φλώρινα και Γρεβενά, οι οποίοι είναι ειδικευμένοι στην άγρια ζωή, καθώς εκεί οι θεάσεις αρκούδων είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Στην περιοχή όπου σημειώνεται έντονη κινητικότητα του ζώου έχουν τοποθετηθεί κάμερες, ενώ υπάλληλος της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ» έχει λάβει γενετικό υλικό.

Σε συνεργασία με τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες και τις τοπικές αρχές, τη συνδρομή των περιβαλλοντικών οργανώσεων Αρκτούρος και Καλλιστώ και υπό τις οδηγίες του ΥΠΕΝ και του ΟΦΥΠΕΚΑ, γίνεται από κοινού προσπάθεια για τη διαχείριση του ζητήματος, επισήμανε, μιλώντας στη Greenagenda.gr, ο Νικήτας Φραγκισκάκης, προϊστάμενος της Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Μακεδονίας - Θράκης.

«Δεν έχει παρουσιαστεί έως τώρα στην περιοχή κάτι παρόμοιο. Η παρουσία της αρκούδας μάς αποδεικνύει την αλλαγή της άγριας ζωής. Δίνουμε οδηγίες στους κατοίκους και τους συνιστούμε να είναι ψύχραιμοι για να μη συμβεί κάποιο ατυχές γεγονός», είπε στη Greenagenda.gr ο κ. Φραγκισκάκης και πρόσθεσε: «Εάν δεν μπορέσουμε να την απομακρύνουμε, ίσως με τη συνδρομή των περιβαλλοντικών οργανώσεων να υπνωτίσουμε το ζώο και να το μεταφέρουμε στον βιότοπό του».

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα