Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η γιορτή του Αγίου Αθανασίου στα Ριζά -ΦΩΤΟ-

Ένα από τα πιο παλιά πανηγύρια στη Χαλκιδική είναι στα Ριζά, στις 2 Μαίου, στην ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Αθανασίου.


Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, όπου στη Θ. Λειτουργία ιερούργησε ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος.

Παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, οι αντιδήμαρχοι, Χρήστος Κομπόγιαννος, Ιωάννης Σιμώνης και Δημήτριος Ζαγγίλας, η περ.σύμβουλος, Κατερίνα Ζωγράφου, ο τ.αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος βουλευτής ΝΔ, Γιάννης Γιώργος, η υποψήφια βουλευτής ΝΔ, Μαρία Λαθούρη Πάργα, η υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Βαρβάρα Ταρκάση, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Κουφίδης, α Αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής, Θεόδωρος Ρούμκος και άλλοι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Μετά τη Θεία Λειτουργία παρακάθησαν όλοι στην κοινή τράπεζα για να γευτούν το παραδοσιακό κουρμπάνι και να παρακολουθήσουν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις.

"Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί στη Χαλκιδική μας οι παραδόσεις, τα έθιμα, η λατρεία και τα τελετουργικά της, συνεχίζουν να αναβιώνουν αναλλοίωτα σε πείσμα των καιρών. Είναι τα θεμελιώδη, τα αιώνια πολιτιστικά στοιχεία μας" σχολίασε ο υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής ΝΔ, Γιάννης Γιώργος.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα