Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συνεχίζεται το... μυστήριο καταστροφής μελισσοσμηνών σε Βράσταμα και Βάβδο

Ανάστατοι είναι οι μελισοτρόφοι στα χωριά του Δήμου Πολυγύρου,καθώς μετά το κρούσμα καταστορφής μελισσομηνων στον Ταξιάρχη, είχαμε δύο ακόμα κρούσματα καταστροφής κυψελών στα βράσταμα και στον οριενό Βάβδο.

Όπως σχολιάζει χαρακτηστισικά ο μελισσοτρόφος, Κοσμάς Οικονόμου "για πρώτη φορά στα χρονικά αντίκρισα τέτοια εικόνα στο μελισσοκομείο μου στα Βράσταμα".

Είναι προφανές ότι η ζημιά έγινε από κάποιο ζώο και οι μελισσοστρόφοι ζητούν τη συνδρομή του Δήμου. "Απ' ότι φαίνεται την ζημιά την έχει κάνει αρκετά μεγάλο ζώο πιθανόν αρκούδα" λέει ο κ. Οικονόμου.

Αρκετοί ισχυρίζονται ότι πρόκειτιαι για αρκούδα, η παρουσία της οποίας οφείλεται σε "παρεμβάσεις φιλοζωικής". Ωστόσο αυτό δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί και οι κάτοικοι μένουν με την αγωνία για το τι ακριβώς συμβαίνει.

"Αν είναι ένα τόσο μεγάλο ζώο, πως θα πάει ο κόσμος στο βουνό για να εργαστεί όπως ο καλλιεργητής ελάτων, ο υλοτόμος, ο κτηνοτρόφος, ο μελισσοκόμος;" αναρωτιούνται.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρει: "Ας ελπίσουμε οι αρμόδιες αρχές να μπορέσουν να εντοπίσουν το ζώο που προκαλεί τις ζημιές και να ληφθούν μέτρα".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα