Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η γιορτή του Αγίου Γεωργίου στη Χαλκιδική -ΦΩΤΟ-

Ο λαοφιλής Άγιος μεγαλομάρτυρας Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος γιορτάζεται σε πολλές περιοχές της Χαλκιδικής, καθώς οι κάτοικοι τον ευλαβούνται και τον αγαπούν ιδιαίτερα.
Η ημερομηνία μνήμης του, είναι κινητή, αλλά συνήθως εορτάζεται στις 23 Απριλίου. Εάν όμως το Πάσχα πέσει μετά τις 23 Απριλίου τότε εορτάζεται την επόμενη μέρα του Πάσχα (Δευτέρα της Δικαινησίμου).


Ο μητροπολίτης Κασσανδρείας, κ.κ. Νικόδημος γιόρτασε τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Νικόλαο, ενώ ο μητροπολίτης Ιερισσού, κ.κ. Θεόκλητος τίμησε τον Άγιο Γεώργιο στον Μελισσουργό.

Ο Άγιος Γεώργιος είναι πολιούχος στον Άγιο Νικόλαο και οι κάτοικοι παρακολούθησαν τη Θ. Λειτουργία, ενώ παραβρέθηκαν και οι υποψήφιοι βουλευτές, Γιάννης Γιώργος και Απόστολος Πάνας.

ΦΛΟΓΗΤΑ

Ο Άγιος Γεώργιος είναι πολιούχος και στα Φλογητά. Οι κάτοικοι των Φλογητών τιμούν τον Άγιο αδιάκοπα από το 1925, έτος άφιξης και εγκατάστασης ων προσφύγων στη νέα πατρίδα.
Με τη συμμετχοή πλήθους πιστών τελέστηκε η πανηγυρική Θ. Λειοτυργία, στην οποία συμμετείχε ο και ο υποψηφιος βουλευτής τηε ΝΔ, Γρηγόρης Τάσιος. Tην παραμονή της εορτής η πλατεία των Ν.Φλογητών γέμισε από κόσμο, ενώ υπήρξαν και πολιτιστικές κεφηλώσεις από τον τοπικό Σύλλογο. 

ΟΛΥΝΘΟΣ

Στην Όλυνθο τίμησαν τον Άγιο Γεώργιο στο μικρό εκκλησάκι που υπάρχει στο χωριό και στη συνέχεια κάτοικοι και επισκέπτες γεύτηκαν το κουρμπάνι στην αυλή του τουριστικού περιπτέρου.
Από νωρίς το πρωί οι οικονομάδες ετοίμασαν τα φαγητά και τα πρόσφεραν σε όσους έσπευσαν να τιμήσουν τη γιορτή και να διασκεδάσουν με ζωντανή μουσική.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα